4 september 2013

Allt klart i Hätte inför Obama-besök

PATRULL Med ojämna mellanrum patrullerar jag den hemliga vägen (=Strandvägen) kortegen med Obama eventuellt kommer att ta. All trafik är avstängd. I Tranås är det kaos i trafiken. En trafikkö på fyra bilar har rapporterats!

Om nu verkligen Barack Obama har ambitionen att lära sig räkna när han idag besöker Sverige, så kan jag vänta mig ett besök när som helst. Allt är klart och färdigt. Det är bara för Obama att ta med sig räknehäftet, en blyertspennan och suddgummit och komma. Pennvässare har jag.

Det är mycket att tänka på för mig inför det troliga presidentbesöket. Främst är det då säkerheten jag har i åtanke. Men jag är beredd. Allt kan jag ju inte avslöja. Mycket är hemligt, eller top secret, som vi experter brukar säga. Trafiken är avstängd. Sjön är tom på båtar. Brevlådor kontrollerade. Med andra ord: allt är klart.
Nu återstår det bara att se om president Obama verkligen vill rädda USA:s ekonomi, eller om han föredrar att nojsa runt med den svenske statsministern Reinfeldt.
Eller ännu värre: fraternisera med det svenska kungaparet Tjabo och Gretchen.

Hej så länge
Sverker

Leg. säkerhetsexpert

BOMBSÖK Även den mest oskyldiga jordhög kan innehålla en bomb. Därför undersöker jag den noga.

GÖMSTÄLLE En brevlåda kan inte bara innehålla obehagliga överraskningar såsom räkningar. Nej, de är även ett utmärkt gömställe för sprängladdningar. De måste undersökas extra noga. Tänk på att Sveriges ende självmordsbombare kom från Tranås och var skolad av min exmatte.

VARNINGSSYSTEM I min husses sunkiga damm simmar det omkring två synnerligen hemliga agenter. Titta vid pilen, så kanske du ser en. Kommer det en lömsk typ smygande, så slår de larm direkt. Hur? Ja, se det är hemligt.

MODIFIERAD Min gräsklippare Stig har modifierats inför presidentens förmodade besök. Robot, som han är, är det lätt att programmera om honom. Nu har han ordern skjut först, fråga sedan.

TOM Sjön är precis som den ska vara vid ett presidentbesök. Inga båtar på sjön. Alla fiskarna förgiftade och de skränande fåglarna borta. En trygg presidentmiljö!

6 kommentarer:

 1. Stig är så fin som pansarvagn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han. Dessvärre har han blivit mallig också, men han ska snart avväpnas.

   Radera
 2. Skönt att veta att du är på alerten och kollar säkerheten Sverker! Då kan nog inget gå fel.

  SvaraRadera
 3. I just hope you can teach our president to count - no one else has succeeded

  SvaraRadera