29 juli 2013

Fem saker du måste göra på din semester

Semestern betyder på intet sätt att du bara kan lata dig. Det finns många saker man kan göra – och fem saker man måste göra.
Man kan ut och åka på en semesterresa till Mantorp. Där är det nämligen lönsamt att tigga. Du kan också ge dig ut och paddla kanot, så du fullkomligt skamlöst kan se hur grannarna sköter sina trädgårdar.
Men det finns fem saker du måste göra, och vad det är berättar jag för dig idag.


Hej så länge
Sverker

Leg. semesterfirare

1

SOLA På semestern ska man sola. Det går till så att man lägger sig i solen. Bästa sättet att sola, om det är varmt ute, är att sola i skuggan.

2

KISSA Är du ledig från jobbet så är du. Då gäller det att ta det lugnt. Varför gå ut på promenad för att kissa, när man kan gå under en buske i trädgården där ingen ser dig? Tänk på att du inte är herre i ditt hus, om du inte kan kissa i trädgården.

3

SPÄNNANDE Även under semestern kan du behöva lite spänning. Spännande lekar är därför alltid bra. Här är en: ställ dig på gräsmattan och blunda. Kommer din gräsklippare att köra på dig?

4

KONTROLL En ganska vilsam, men likväl nödvändig, sysselsättning under semestern är att se vilka som trafikerar din väg. Det är ju naturligtvis inte för att du är nyfiken, som du ägnar dig åt denna spaning. Grannsamverkan heter det numera.

5

GRANNKOLL Vad gör grannarna? Ja, det är något du måste hålla reda på. Sköter de trädgården? Har de gäster? Sitter de och äter, så du måste gå och tigga? En snabb blick då och då och hörseln och nosen på helspänn och dina frågor besvaras.

4 kommentarer:

  1. Akta dig för den där gräsklipparen. Matte läste om en hund som skadade svansen när gräsklipparen bet den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den vänder när den kör på mig. Fast jag brukar flytta mig några centimetrar om den blir för närgången.

      Radera
  2. Du verkar ha en ganska behaglig tillvaro Sverker. På måndag börjar min semester, så därför var det bra att Dina semesterråd kom nu./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då blev det ju perfekt. Jag hoppas att du också har en buske som är mörk under.

      Radera