6 maj 2013

Sommens ensammaste båt var kalendersjösatt

ENSAMT Unda, min resurshusses båt, har det inte lätt i Seglarvik. Hur roligt kan det vara att ligga och guppa där alldeles ensam? Ingen annan båt att stöta på. Så går det om man har en kalenderhusse.

När man ilägger sin båt i det våta element som en sjö eller ett hav utgör, kan man antingen gå efter termometern, eller efter almanackan. Det beror på vilket man är styvast att avläsa. Min resurshusse är en fena på almanacka. Termometern har han nog svårare för.

På sistlidna Valborgsmässoafton var jag med min resurshusse till Seglarvik. Han skulle inspektera Unda, hans segelbåt, om hon läckte vatten. Om så hade varit fallet, så hade han antagligen behövt min experthjälp. Nu var det så att det inte läckte, så därför slapp jag borda fartyget. Jag kan glatt erkänna att det finns roligare saker än att ränna omkring på smala bryggor som gupapr hit och dit. Jag var bara tacksam att han klarade det själv. Men jag hjälpte resurshusse att komma iland genom att gå före honom och visa vägen.
Jag kan väl direkt säga att det var tur att inte husse försökte ta sig ut till det stiliga skeppet. Då hade jag säkert fått livrädda också.
Fast jag tycker synd om Unda som får ligga där själv. Men jag tror att värmen lockar dit flera båtar snart.

Hej så länge
Sverker

Leg. fartygsinspektör

RAPPORT Resurshusse är och kryper omkring i magen på Unda. Jag står och väntar på en läckrapport. Ska jag behöva hjälpa till, eller kan jag stå kvar? Det fanns inget vatten i kölgrisen, så min experthjälp behövdes inte.

VÄGVISARE Att gå på sådana här smala och gungande brygger kräver att man leds av en expert. Vem är väl mer expert än Sverker? (Rätt svar: Ingen!) Förresten, ser du hur blank Unda är? Hon är blankaste båten i sjön. Särskilt när bilderna togs, för då var hon ensam i sjön.

2 kommentarer:

  1. Äntligen ett nytt blogginlägg från gulle-Sverker <3 Du e så rolig och klok. Och stilig såklart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är jag rolig och klok. Fast det är mer synd om Unda. Hon har ingen pinne i sig heller.

      Radera