28 maj 2013

Horoskopet visar att jag måste ta tillbaka min gård

TYDLIGT Vem det är som är ägare till denna markbit råder det ingen som helst tvekan om. Sedan finns det säkert de som krampaktigt håller fast i den lagfart som orättfärdigt har tagits ifrån mig.

Vid kanten av Omberg med milsvidd utsikt över Östgötaslätten och Vättern ligger ett oansenligt hus. Det är mitt. Det heter Sverkersgården. Dock är det inte resterna av min gård som döljer sig under taket. Det är bättre än så.

Skulle du lyckas med konststycket att ta dig in i huset, vilket du inte lär göra eftersom du inte har nyckeln, så är det ändå inte mycket att se. Det är bara lite stenrester av den kyrka som tillhörde Sverkersgården. Dock var den en gång i tiden desto märkligare, eftersom den var en kryptkyrka. Det finns tre sådana kyrkor i Sverige; Skara domkyrka, Lunds domkyrka och min kyrka.

Ursprungligen var det antagligen en gravkyrka för min ätt. Den ligger i Sveriges fornminnestätaste område. (Släng er i väggen Västergötland och Uppland.) Vid kyrkan har över 4.000 gravar hittats. Säkert betydligt fler som inte har hittats.
Vad ska jag då ha denna illa åtgångna ruin till? Enkelt!
För det första är det mitt, så jag ska ha det.
För det andra så har jag planer. Jag tänker bygga ett slott där med låga fönster så jag kan titta ut!
Sedan kan jag sitta och titta på solnedgången över Vättern och Västergötland, jag är ju en västgötaspets!
Jag kan också titta på soluppgången över Östgötaslätten, om det skulle visa sig att jag är en östgötaspets.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmansägare

SANNINGEN Dagens horoskop i Tranås Tidning visar vad det är som gäller för dagen. Denna strikt vetenskapliga och sanna utsaga uppmanar mig att just denna dag ta tag i Sverkersgårdens ägande. Dock varnar horoskopet för att jag kan stöta på töntar på Lantmäteriet, men hinder är till för att övervinnas.

LAGFART Ser du skylten? Vad står det på den? Just det! Sverkersgården. Det är alltså Sverker som äger gården. Och vem är Sverker? Det är jag. Alltså är det min gård!

HUSMARKERING Ja, här går jag och markerar ut den plats jag ska bygga mitt slott. Det är mycket att tänka på. Platsen är betydligt bättre än den plats Ellen Key valde för sitt Strand, som ligger 487 meter bort. Jag är bättre i allt!

2 kommentarer:

  1. Kul! jag känner också dessa trakter ganska väl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hör ju faktiskt till allmänbildningen att känna till Sveriges ursprung. Tyvärr har ju Stockholm/Uppsala skrivit om vår historia på 1800-talet och framåt.

      Radera