12 maj 2013

En mästerlig och uttömmande djupintervju om studentlivet i Uppsala

SKOLA Den här bilden togs när min Agnes visade mig sin skola, senast jag var där. Det är min Agnes och jag som står på förstutrappan.

Eftersom jag så nesligen förvägrades möjligheten att hjälpa min Agnes att flytta in i sin nya lägenhet i Uppsala, beslöt jag mig för att göra en telefonintervju istället.
Så just denna dag kan du njuta av det journalistiska mästerverk, som skildrar hur studentlivet är, som blev resultatet av samtalet via tråd.


Sverker: Hej Agnes.
Min Agnes: Hej Sverker.
S: Hur mår du?
A: Bra. Tackar som frågar. Hur är det själv?
S: Bra, men det är jag som ställer frågorna. Du ska bara svara.
Hur går det i skolan?
A: Bra.
S: Har du hittat några fina djur i några diken, du läser ju om djur i diken?
A: Det är djur i dik som jag pluggar.
S: Hur gör man när man pluggar ett djur i ett dik? Täpper man till deras bo med en plugg? För du drämmer väl inte dit en plugg i munnen på dem?
A: Jag ska förklara sedan när jag kommer hem, eller när du kommer hit.
S: Då byter vi ämne. Trivs du i din nya lägenhet?
A: Ja.
S: Jag såg ju bilderna. Har du fortfarande städat?
A: Ja, det är jättefint.
S: Sitter du där ensam nu en lördagskväll?
A: Nej, Lisa och Anna är här.
(Husse har berättat att Lisa är bärare och sängmontör. Anna vet jag inget om, men vi kan hoppas att hon är ett lämpligt sällskap för min Agnes.)
S: Jag såg att du fick en fin tårta av Hilda, när du fyllde år. Åt ni upp allt?
A: Nej.
S: Finns det något kvar till mig?
A: Nej, inte nu längre.
S: Kan vi köpa en tårta när jag kommer, som jag kan smaka?
A: Kanske det.
S: Hej då.
A: Hej då. Hälsa husse.

Ja, det var ju lite vagt svar på den viktigaste frågan, huruvida det ska införskaffas en Sverker-kommer-till-Uppsala-tårta, så jag får se om jag åker och hälsa på henne.
Men jag vill ju gärna utse min matplats i hennes lägenhet.

Hej så länge
Sverker

Leg. stjärnjournalist

SOLUPPGÅNG Nej, se här kommer solen uppstigande över taket på grannhuset. Ja, det kan min Agnes utbringa varje morgon. Fast enligt husse brukar min Agnes sova då, fastän solen lyser på henne så fint.

BALKONGUTSIKT Om min Agnes inte bara vill se grannhuset som utsikt, så kan hon gå på andra sidan huset till våningens kollektiva balkong. Då kan hon stå och njuta av åsynen av en parkeringsplats.

LÄGENHETSUTSIKT När min Agnes sitter vid det kombinerade mat- och studiebordet, kan hon njuta av grannhusets fina fasad. Husse tyckte min Agnes skulle investera i en kikare, så hon kan kontrollera grannarnas göromål. Hur ofta de diskar och så.

4 kommentarer:

  1. Vilken stilist du e Sverker! Förstår om Agnes blev stolt. Nu till en fråga: du som e så klok och alltid vet på råd, vad ska man göra när sommarn plötsligt slår till innan man hann komma i form? Har du några snabba effektiva tips?
    /desperat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ut och gå med husse. Det är så jag gör.

      Radera
  2. Äntligen fattar matte vad det är din Agnes studerar. Hon är lite trög förstår du, så hon har trott att din Agnes ska bli biolog e d. Inte lätt när det är svårt, för de tvåbenta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, hon ska bli något som har och göra med kapitel och paragrafer, tror jag.

      Radera