28 april 2013

Så här blir du en riktig proffsfotograf







I dagens skola ska du få lära dig hur man gör när man ska fotografera. Det har ju blivit så väldigt populärt numera, men jag har märkt att de flesta saknar utbildning.
Att ta en bild kräver nämligen både grejer och tankar. Det behövs ljus också, annars ser du inget i sökaren.








Det är lite saker du behöver för att kunna ta riktigt bra bilder. Och då menar jag riktigt, riktigt bra.

1. En kamera. Det är alltid bra att ha, eftersom ögonblicket kan vara svårfångat med papper och penna.
2. En knapp på kameran. Har du en kamera utan knapp, så går det inte att trycka av så det blir en bild.
3. Ett finger. Helst ett pekfinger, för det lär vara bäst att trycka med. Att fotografera med en tass är obeskrivligt svårt.
4. En ratt. Din ratt sätter du på AUTO. Det finns ingen anledning för dig att spela Allan och använda massa manuella inställningar. Du klarar dem ändå inte.
5. Motiv. Det finns bara ett motiv som är riktigt, riktigt bra: en västgötaspets. Har du ingen västgötaspets, så kan andra hundar duga till nödfalls. Du kan även blanda upp västgötaspetsen med andra varelser, men en västgötaspets förhöjer alltid en bilds skönhetsupplevelse.

Hej så länge
Sverker

Leg. photolärare

RIKTNING Det är jätteviktigt att du riktar din kamera mot det som är viktigast. Det är vanligtvis Sverker, men det kan gå med andra västgötaspetsar också. Eller andra hundar, om det inte finns någon västgötaspets att tillgå. Katter behöver inte göra sig besvär längre. Lucy har ju flyttat till min PER.

TAGNING Titta på den här bilden, så lär du dig precis. Det är bara att ta en kamera och en västgötaspets. Rikta sedan kameran mot västgötaspetsen och tryck. Färdigt!

SKÖNHETSUPPLEVELSE Det finns två olika sorters bilder: Porträtt och dokumentärfoto. Detta är ett porträtt. Det ska du förstora, skriva ut och hänga på väggen så du kan se det jämt. En bild på en sådan här fin hund skänker dig en inre frid.

SKRYTBILD Som du ser är det min ex-matte, min Julia och min Agnes. Och framför allt Sverker, den ståtliga västgötaspetsen. Alla står vi framför Mont Saint Michel i Normandie. En sådan här bild kan man ta i två syften. Visa för sig själv om man inte tror att man varit där. Skrytsamt att visa för andra som säger ”Aldrig att du har varit vid Mont Saint Michel”. Tji fick du, kan man säga då, när man viftar med bilden framför den klentrogne antagonisten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar