9 mars 2013

Vart är jag på väg?

STUDIESTAD Vet du var det här är? Jo, det är Uppsala som ligger där i fjärran. Jag åkte dit igår för att leta reda på min Agnes. Vet du vad jag hittade? Jo, min Agnes!

Just nu är jag i Uppsala för att studera hur min Agnes studerar. Var finns dikena och var finns djuren. Det är sådant jag vill veta.

När vi kom fram kom Agnes ut från sin mörka studiekammare och mötte mig. Glädjen att ses igen var ömsesidig. Agnes klappade mig och jag viftade glatt på svansen.
Men redan efter ett kort tag skulle Agnes gå till djur i diken. Naturligtvis ville jag följa med och studera hur min Agnes studerar. Så gick vi genom Uppsala, min Agnes och jag. När vi kom fram till ett stort hus, som heter Carolina i förnamn (efternamnet vet jag inte), fick jag inte följa med längre. Jag fick avbryta mina studier.
Det är nog inne i huset de har djur och diken.

Hej så länge
Sverker

Leg. skolinspektör

CAROLINA Inne i det huset sker det nog hemska saker. I vilket fall som helst fick inte jag följa med min Agnes in och studera djur i diken. Jag undrar vad de gör med de stackars djuren?

PÅVERT Att studera innebär att lida. Du kan själv se hur eländigt Agnes bor. Det är hon och jag som sitter vid kakelugnen. Agnes är inneboende hos Tora och Anders och Felicia. Det är tur att hon inte är uteboende, med tanke på hur kallt det är. I maj får Agnes en egen lägenhet.

BEVISET Om du inte trodde att jag var i Uppsala så kan du se det här. Det är min Agnes och jag och Uppsala på samma bild samtidigt. Du kan se både slott och domkyrka, om du tittar noga.

4 kommentarer:

  1. Månne den franska kattan flyttar till sin matte när densamma får egen lägenhet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får vi se. Min Agnes ska få en egen etta den 1:a maj på hela 20 kvm, så det borde räcka till henne och kattan. Hos Per har hon 160 kvm och det är nog bara förvirrande för en sådan ful katt.

      Radera
  2. Men åh, Sverker! Tänk om jag hade vetat att du var i stan, då hade jag kastat mig på bussen för att få träffa dig. Nästa gång du kommer så får du meddela i förväg. Jag kanske rentav kan få bjuda dig på köttbullar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vara roligt att både träffa dig och Uppsala.

      Radera