6 mars 2013

Idag skulle vi ha firat farfar


BLOMMOR Istället för att gå upp till farfar med tårta, blommor och presenter, åkte husse och jag till hans grav med blommor. Farfar föredrog vilda blommor, men det fanns inga att plocka, så vi fick köpa istället.

Jag och husse har varit på en utflykt idag. Vi åkte till Heda kyrka för att sätta blommor på farfars grav. Om han inte hade dött för ett år sedan, så hade han fyllt 99 år idag.

Det är kallt och disigt idag. Det passar faktiskt ganska bra, med tanke på vad vi skulle göra.
Vi åkte först och köpte blommor. Egentligen skulle det ha varit bäst om vi hade plockat själva, eller om Agnes hade plockat. Hon är nämligen bäst på det. Men det finns inga blommor. För ett år sedan när farfar begravdes fanns det massor med snödroppar. I blomseraffären hittade vi en kruka med lite för små påskliljor, men de tål att stå ute.
Nu bar det av på isiga vägar till Heda. Husse och jag gick till graven. Jag hittar till farfars grav själv och jag uppför mig ordentligt på kyrkogården som man ska (annars blir det inte roligt för mig). Det låg fortfarande snö kvar på graven, så vi bara pressade ner krukan i snön.
Jag tycker det blev ganska fint. Men det hade varit trevligare om farfar hade funnits kvar bland oss. Då hade jag fått fördiska tårta.

Hej så länge
Sverker

Leg. saknare


HEDA Det är här vid Heda kyrka som farfar och farmor ligger begravna. Hela övriga släkten också, sedan många generationer tillbaka. Kyrkan har nog fått sitt namn efter vår släkt.

VACKER Sällan har familjegraven varit så vacker. Både blommor och en vacker västgötaspets pryder graven. Blommorna fick stanna, när jag och husse åkte hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar