3 mars 2013

På marsch mot våren på isig väg

HALT Nu är det riktigt halt på min väg. Is med lite vatten på gör det farligt till och med för en västgötaspets att spatsera på den. Men visst blir det en fin siluett och en fin skugga?

Vårtecken, det var vad vi skulle leta efter idag under den dagliga förmiddagspromenaden. Det var husse som hade övertalat mig till det. Jag hade mer tänkt analysera valet i Italien och den gör en djupdykning i den grekiska ekonomins följder när det gäller hundmatspriser i dagens blogg.

Sagt och gjort. Vi travade ut på den hala vägen. Husse hade satt på makroobjektivet på kameran.
– Nu ska jag fotografera knoppar, snödroppar och lite flugor, sade husse optimistiskt.
Vad blev det då av denna expedition? Jo, det blev faktiskt en knopp. Då kom makron väl till pass. Sedan blev det en stilig bild på en ståtlig västgötaspets.
– Vi måste ha en bild på vårsolen, kom husse på helt plötsligt. Nu behövs det ju knappast någon speciell närbildsutrustning för att fotografera solen. Den bor långt, långt bort. Jag avfotograferades också när lag förgäves letade efter snödroppar.
När vi kom hem hittade husse äntligen en vårblomma. En vårglöd som stod i fönstret.
Jag återkommer med ett vårreportage när våren har kommit.

Hej så länge
Sverker

Leg. årstidsspanare


SYRÉN En dag kommer den knoppen att slå ut och bli ett blad. Eftersom knoppen ifråga sitter på en syrénbuske, är sannolikheten ganska stor att det kommer att bli ett syrénblad.

FÖRVÅRSOL Ja, så här ser solen ut hemma hos mig för bara en liten stund sedan. Som du själv kan se finns solen rysligt långt borta.

TOMT Här finns inte tillstymmelse till några snödroppar. De kommer inte förrän senare när jag har bestämt att de ska göra det. Gamla löv finns det desto mera av.

VÅRBLOMMA Inne i fönstret finns det faktiskt en vårblomma. Vi hade inte ens behövt gå ut för att fotografera den. Fast det var bra att vi gick ut, för jag ville det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar