10 februari 2013

Hej mitt vinterland

FÄRGGLATT Det är vitt överallt, sade husse. Det hade räckt med svartvita bilder idag. Jag ser massa färger. En grön buske och en väldigt färgglad västgötaspets. Det hade inte alls räckt med svartvitt.

Idag skulle husse fotografera med ett annat av hans onödigt dyra objektiv. Till detta ändamål valde han komma-väldigt-nära-objektivet. Vad man ska ha det till på vintern vet jag inte. Det finns ju varken spindlar eller myror.

I vilket fall så travade vi ut. Det gick inte fort, för husse stannade redan i trädgården, eller rättare sagt det som är trädgård på sommaren. På vintern är det bara små snöfält och snöbuskar.
För att påpeka anledningen till utevistelsen, så skällde jag lite på honom för att sätta fart. Vi gick inte så långt idag, bara till campingplatsen och så hem igen. Det blir exakt två km för husse, som går raka vägen, och 2,12 km för mig, som går krokiga fram och tillbaka vägen.
Som vanligt tappade husse sin handske, som jag fick gå och hämta. Tänk om jag hade varit med när han tappade sitt pass.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterpromenerare

BLOMMA Nog för att blommorna på den här busken är stiligare när de har slagit ut i vår, men de är ju inte så dumma nu heller. Och inte är de svartvita, som husse påstår.

RESTER Vad du ser här är rester av en blomma från förra året. Dagen till ära, har den fått lite rimfrost på sig.

ROLIGT Som du väl känner till så är min husse mycket slarvig. I dag tappade han sin handske igen. Han gör det nästan varje dag vi är ute och går. Sedan för jag leta rätt på den och ta den tillbaka till husse.

NÄSTAN När vi kom hem var det nästan svartvitt. Gullregnet är ju inte precis färgglatt och sjön lyser inte blå. Inte himlen heller för den delen.

2 kommentarer:

  1. Det är tur att din husse har dig, han skulle aldrig klara sig annars.Nils-Ingemar (huskatt)

    SvaraRadera