21 januari 2013

Sverker och husse övergivna och försmådda

OSKYLDIG Att sitta och lukta på blommorna jag gav till Per och se oskyldig ut, det är hon bra på Lucy. Men samtidigt smider hon hemska planer, ska du veta.

Som jag skrev om igår, var jag hos min Per för att uppvakta honom på hans 40-årsdag, som inträffade i torsdags. Så kan det gå när husse blev av med passet.
Alltnog, det var en god måltid med mycket fördisk och trevlig konversation (= småprat om oväsentliga saker). Men det blev en ny dag.


Min resa till Per i Mantorp hade flera syften:

1. Uppvakta min Per.
2. Hjälpa Per att fördiska.
3. Hämta hem den fula franska kattan Lucy

Allt gick väl helt enligt min uppgjorda plan fram tills hemfärden igår. Den franska kattan (och före detta gatflickan) Lucy kämpade som en tiger utan näbbar men med klor att beträda sin transportbur. Hur kan det bli så, undrar du säker?
Ja du, från att ha varit onödigt bortskämd hemma hos mig, har hon nu blivit våldsamt bortskämd. Hon har liggplatser på alla tänkbara ställen i huset. Hon blir matad när Per äter. Hon får inte bara extragod kattmat, utan kattmat med lyxtillägg såsom skinka, minutbiff och annat dyrt och gott.
– Om hon vill kan hon få stanna här, sade min Per.
Då inträffade det märkliga. Lucy valde Per före mig. En mycket märklig katta.

Hej så länge
Sverker

Leg. försmådd

KLÄTTERSTÄLLNING Lucy tycker att Pers besvärliga trappa är en skojig klätterställning. Dessutom gosar Per med henne när hon sticker ut huvudet. Det tycker jag är orättvist.

MIN Jag frösöker visa för Lucy att Per är bara min. Hon har ju redan min Agnes. Men Lucy lät sig inte bekommas, utan fortsatte att fjanta för Per.

ORSAK Kan detta vara en möjlig orsak att Lucy valde att stanna. Kattan får inte bara extragod kattmat, utan Per blandar i fint kött i maten också. Ser inte Per på matskålen? Fiskrens är det ju som gäller när det är som bäst.

ORÄTTVIST Om jag skulle traska upp på bordet, så skulle jag snabbt bli nedschasad. Men vad händer med Lucy när hon lägger sig framför Pers tallrik? Hon får smaka av maten! Klart som katten, att hon vill stanna hos Per.

6 kommentarer:

  1. Jag säger bara en sak -kvinnor kan!/E-beth

    SvaraRadera
  2. Vilken mutkolv hon är, den franska kattan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en gammal fransk tradition att låta sig bestickas.

      Radera
  3. I will note Per does not insult either her ethnicity nor her appearance. He simply appreciates her. So she appreciates him. Just sayin'

    SvaraRadera