6 januari 2013

Smått och gott från Seattle del II

TUR Ibland har jag tur minsann. Här hade inte jag velat vara. Usch för fyrverkerier. Så här gör man i alla fall i USA. Om det har landat ett flygande tefat på några höga pinnar, så använder man tefatet som avskjutningsramp för raketer. Eftersom de redan är högt upp, så behöver man inte anstränga sig så mycket. Antagligen finns det en Space Needle i alla städer. Dessutom firar de nyåret nio timmar efter det nya året har börjat.

I dag fortsätter jag med det andra, tillika det sista, avsnittet i min spännande och intressanta serie: Liv och leverne i USA med tyngdpunkten lagd på nordvästra hörnet.
Som det tidigare avsnittet koncentrerar jag mig på bilderna även denna gång.


Som du vet är en bild mer än 1.000 ord, så varför håller jag på med att skriva här. Jag har ju redan 6.000 ord!
Ta nu dessa bilder som en djuplodande samhällskunskapslektion som skildrar USA från olika sidor (= hemma och i köpcentret).
Ha så kul när du berikar dina kunskaper.

Hej så länge
Sverker

Leg. folkbildare

NYÅRSMAT Varje nyår äter man altmöjligt, som man har fångat i det närliggande Stilla havet. Troligtvis är det en Seattle-tradition att hela familjen drar till havs med håvar och metspön några dagar före nyår, för att ordna menyn. Jag tycker det ser väldigt gott ut och att det skulle vara lämplig mat för en Sverker.

BARNNÖJE De små barnen i USA samlas gärna framför den stora tv:n för att spela tv-spel. Så gjorde även min Emily, min Agnes och min Evan. Min husse skulle säkert också ha velat spela, men antagligen är han så kass, så han inte fick vara med.

KLÄDER Enligt husse så finns det alldeles för många klädaffärer i Seattle. Agnes hade ambitionen att besöka dem alla. Husses ambition var den motsatta; att inte besöka någon. Agnes vann mest.

SKOR Enligt husse så finns det alldeles för många skoaffärer i Seattle. Agnes hade ambitionen att besöka dem alla. Husses ambition var den motsatta; att inte besöka någon. Agnes vann mest

FARVÄL I går, som är idag i Seattle, fick min Agnes säga ”Hej då” till min Evan och min Emily. Hon ska åka och tälta i Uppsala. Eller om det var tenta? I vilket fall som helst åkte hon. Husse är kvar någon vecka till.

4 kommentarer:

  1. Har husse någon gång under sin vistelse i landet långt där borta antytt att, han saknar sin Sverker eller den franska kattan? Det hade jag gjort/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det har han inte. Så himla typiskt honom.

      Radera
  2. Kom ihåg Sverker, inget krusande när han väl kommer hem!/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka hålla mig, men det brukar vara svårt.

      Radera