16 januari 2013

En lång och trång resa tog husse till Arlanda

TRÖTT Inte ser husse särskilt pigg ut, där han sitter på flygplanet mellan Reykjavik och Stockholm. Så har han också varit i luften ett tag.

Nu har min husses skor svenskt trägolv under sulorna på Arlanda flygplansstation. Flygningen gick så där, men planen kom i tid i alla fall. Men husse klagade över att de isländska flygplanen är konstruerade med inspiration från alla sagor. Turistklassen (= för dem som inte har pengar, men vill resa ändå) har gjorts för att passa små vättar. Dessa älskar tydligen också att sitta på hårda plankor.
Nu är husse vid utgången till Arlanda Centralstation, där han om en timme ska ta ett tåg till min Per i Linköping.
Han fyller 40 år idag. Det är extra fint.


Hej så länge
Sverker

Leg. reseberättare

TRÅNGT En liten vätte från de isländska sagorna, kanske kan njuta av färden. Dessutom får man bara vatten. ALLT annat kostar pengar – mycket pengar. Vem vill ha välflugen havregrynsgröt för 40 kronor?

STARKT Det här flygplanet måste vara extrastarkt, eftersom det orkade lyfta husse plus ett gäng lika feta till. Du ska då ta i beaktande att det är avsett för små isländska gråa vättar.

TRÖTTARE Husse som väntar på tåget på Arlanda. Vad skulle kunna gå fel nu? Ja, det får vi se inom en snar framtid.

6 kommentarer:

  1. Den där hussen passar nog bäst på smålänsk mark!
    Grattis till din Per idag!! / wi o Lu

    SvaraRadera
  2. Då håller jag tummarna för att husse lyckas köpa biljett, att tåget går i tid, att det håller sig på rälsen, och att det kommer fram medan Per fortfarande är 40 år och inte 40 år med råge!

    SvaraRadera
  3. Så husse har lyckats ta sig till Sverige trots sin skumma uppsyn och det skära papperspasset! Hatten av för honom!

    SvaraRadera