23 april 2012

Min husse kidnappades och fördes bort

LÖJLIG Visst ser husse löjlig ut, där han står med sin ögonbindel. Men det är inget mot hur löjligt han uppförde sig.

I lördags blev min husse riktigt rädd. Han kidnappades. Jag blev inte rädd, för jag var delgiven de lömska planerna som min resursmatte och min resurshusse hade smidet ihop med mig. Fast jag hade inte skvallrat för husse.

Det artade sig som en vanlig lördagskväll – trodde husse. Men icke. Rätt var det var så stod min resursmatte och resurshusse och Egon på tröskeln. Sen satte de på en ögonbindel på husse och alla gav sig iväg till mitt resurshus. Husse fattade ju inte det förstås. Det är inte mycket han fattar alls.
Väl framme fick de varsitt glas med läsk, som hälldes ut ur en liten flaska. Och så skålade alla för husse. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.
Vad har han gjort, undrar du säkert. Inget, skulle jag vilja säga. Men han fyller år om en vecka och då är han inte hemma. Han ska åka till Agnes och hennes fula katt, har jag hört. Så det var husses födelsedagskalas, kan man säga.
Han fick presenter också, som du kan se på bilderna. Enligt en gammal tradition så gäller det att hitta en riktigt ful pjäs någonstans. I år fick husse en groda, som kväker om man kommer i närheten. Men han ruvar redan på hämnd. Jag fick ingen present alls.
Alla fick mat, utom två hungriga hundar. En Egon och en Sverker fick svälta. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.
Efterrätten blev nog lite misslyckad, eftersom resurshusse tände eld på den, så den brann nog upp. Trots det, så lät sig alla väl smaka. Med två undantag. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.

Hej så länge
Sverker

Leg. hussefirare


LÄSK Det var en liten flaska läsk som de delade på, men det var nog för det fanns vin sedan. Antagligen var det för att husse skulle lugna ner sig efter bilfärden, då han satt med förbundna ögon.

FUNDAMENT Husse, som inte begriper mycket, trodde att han hade fått en helt vanlig sten. Vi andra, som förstår bättre, begrep genast att det var ett fundament till det konstverk han skulle få senare.

KONST I husses andra paket fanns det en fin groda. Den är så fiffig att den kväker när man kommer i närheten. Det är inte klokt vilka språng tekniken har gjort de senaste åren.

UPPELDAT Resursmatte tänkte bjuda husse på stekta ananaser som hade kokat en stund i Cointreau och konjak. När hon tog stekpannan från spisen, så var resurshusse snabbt framme och tände eld på hela härligheten. Trots dett så åt de det tillsammans med jordgubbar och glass.

VAKTPOST Nu står grodan och vaktar husses sunkiga damm. Det är väldigt bra, för då hör man om Egon försöker smyga ner i vattnet för att ta sig ett bad. När jag gick dit för att dricka, så kväkte den så till den vida pass.

3 kommentarer:

  1. Grattis till din Husse!!!! Ja du Sverker, ibland får man ju nöja sig med det lilla. Typ vatten från kompisens skål...... Själv har jag ätit pannkaka ikväll (fick inte alls så många som jag ville ha). Matte och husse fjäskar för mig då de har varit på semester utan mig!!! /Lotus

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att behöva hålla tillgodo med en vattenskål på sin husses födelsedagsfest. Men grattis ändå till din husse!Själva fick vi smaka smörgåstårta igår för vår mormor fyllde 92 år. / Wi o Lu

    SvaraRadera
  3. Attans! Det tyckte jag lät lite väl snålt tilltaget! Vatten!!! När det finns så mycket gott att mumsa på. Men, men, stort grattis till husse i alla fall! Han kanske kommer på bättre tankar sedan han varit i Frankrike och firat. Där brukar det ju vankas godsaker, och vi får hoppas han tar med sig något hem till dig. Gåslever kanske??

    SvaraRadera