26 december 2012

Det blev en god jul trots allt

KONTROLL Om min resursmatte ska lyckas med skinkan, så krävs det att tillagningen övervakas av en expert. Jag är expert. Såsom en sådan kunde jag konstatera att allt utföll till belåtenhet. Jag fick smaka lite, men Lucy fick mer hos Per. Tro inte att jag är avundsjuk, men jag hade uppskattat det mer.

Resursmatte och resurshusse smälte på julafton, så jag fick smaka av den goda julmaten. Visserligen fick jag alldeles för lite mat, men jag fick i alla fall smaka både prinskorv och köttbullar, och som leg matkännare övervakade jag t o m tillagningen av julskinkan.
Den blev godkänd.

Sedan var jag tvungen att inspektera presenterna under julgranen. Det var onödigt många paket till alla andra, men det luktade lovande om några stycken i alla fall.
Efter det var det äntligen dags för resurshusse att dela ut paketen. Visserligen har han skägg, men så lik jultomten är han inte.
Av husse fick jag ett riktigt delikat tuggben. Problemet med tuggbenet var bara att det tänkte jag spara till sämre dagar. På julafton får jag ju ändå lite mat. När jag försökte gömma benet var det alldeles för många som tittade på.
Jag trodde att jag hade hittat det perfekta stället i min resursfamijs soffa, men just när jag skulle gräva ner det var det någon som såg mig.
Just nu är det gömt på ett provisoriskt ställe i väntan på att ingen skall se mig när jag gömmer det på det bästa stället. Jag säger inget, men det är under resurslillhusses huvudkudde.
Egon gömde ett tuggben där som han hade haft ute i trädgården en lagom lång tid
så att det var riktigt delikat, och när resurslillhusse hittade det verkade han inte intresserad av det, så om han skull hitta mitt ben är han nog ändå inte intresserad av det heller. Följaktligen betraktar jag det som ett säkert gömställe.
Sedan, hör och häpna, sa resurshusse att det var ett paket till mig från Lucy. Har den franska kattan fått solsting mitt i vintern, eller vad är det som hänt? Paketet var rätt svårt att öppna så någon hann t o m ta ett kort på mig när jag öppnade. I paketet låg 3 delikata korvar.
Jag får kanske tänka om beträffande Lucy, men det behövs nog mer för att jag skall ändra åsikt. Jag tycker fortfarande att hon är odräglig.
Ett par sådana paket i veckan under ett halvår så kanske jag kan ändra mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. julklappsmottagare

INSPEKTION Jag kunde konstatera att det som vanligt var en fruktansvärd snedfördelning av julklapparna som stod att finna under granen. Det stod inte Sverker på alla paket. Inte ens på merparten. Som vanligt får jag nöja mig med smulorna som faller ner på mig.

FÖRVÅNANDE Ser du vad jag såg? På ett, bara ett, av paketen stod det ”Till Sverker från Lucy”! Det kanske finns lite vett hos den kattan i alla fall. Men hon har mycket kvar att bevisa.

SVÅRINSLAGET Lucy hade paketerat sin julklapp på ett svårt franskt sätt. Jag fick hålla på ganska länge, innan jag lyckades avsluta uppackningen och kunde hänge mig fullt ut åt innehållet.

GÖMMA Det duktigt stora ben jag fick av husse, var bäst att gömma med en gång. Eftersom det är så åtråvärt, är det säkert många som vill komma åt min skatt. Det är svårt att gömma ben, när det är så många som kan se mig.

3 kommentarer:

  1. Lucy är allt bra gullig mot dig. Fick hon någon julklapp av Dig?/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. En alldeles för dyr. En liten hårig lekmus.

      Radera
  2. Det var snällt./E-beth

    SvaraRadera