25 december 2012

Den franska kattan Lucy förstörde hela min jul

JULKLAPPAR Varför skulle Lucy ha julklappar? Så snäll har hon inte varit. Jag tycker ju inte om att bli pussad av katter och det vet hon!

Så här hade jag tänkt ut det: Jag tillbringar julen hos min resursfamilj, där jag kommer att få massor med fördisk och extra smakbitar. Jag hjälper gärna till med att avsmaka resursmattes mat.
Lucy placerade jag hos Per. Med tanke på hur snäll han är mot mig, borde det inte finnas mycket snällhet kvar åt Lucy. Men det gick ju inte som jag tänkt mig.


Vad hände tror du? Jo kattan skickar bilder till mig från julaftonen hos Per. Vad får jag se? En svältande katta? Icke!
Istället får jag se bilder på en katt som får julklappar. Varför då? Det skulle väl räcka med att jag fick presenter från tomten (som kanske inte finns). Hon fick både extralyxig lyxmat och hårda paket med leksaker.
Dessa bilder har förstört glädjen att fira jul för mig. Jag ville inte dela julens överflöd med Lucy, eftersom jag alltid får för lite överflöd.
Hej så länge
Sverker

Leg. lidare

ÖNSKEKLAPPAR Lucy fick både en lekmus och en burk med lyxmat. Orättvist att ge sådant åt en katt. Dessutom är hon ju van att äta soptunnemat, och det skulle gott ha räckt till henne. Jag fick ingen burkmat.

LÖJLIGT Vad är det här? Jo hundmat! Det passar inte alls till en katt, men det skulle vara utmärkt till en västgötaspets. Särskilt till en som heter Sverker. Sen må det stå på burken att det är till katter.

ÖVERFLÖD Kattan fick så mycket att hon knappast visste hur hon skulle bära sig åt att äta upp det. Jag hade klarat det lätt. Hade maten varit min, hade denna bild inte kunnat tagits. Maten hade redan varit slut.

ONÖDIGT Det verkar inte särskilt konstruktivt att ge så mycket mat till en ful fransk katta. Hon klarar ju inte ens av att svälja tämligen små bitar i en tugga.

8 kommentarer:

  1. Sverker, nu får det vara nog!! Ett kallt bad för den damen skulle göra susen! Julkramar Nils-ingemar (huskatt med god aptit)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske vore en bra idé. Men hon tycker om att duscha, men det är i ljummet vatten ihop med husse. Kallt vatten skulle nog vara bra.

      Radera
  2. Kan bara konstatera, att Lucy gjorde ett bra val av julvistelse.Du kommer säkert att ta igen det vid annat tillfälle. Idag tycker jag att Din avundsjuka lyser igenom lite väl mycket. Man ska vara snäll vid jul/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är visst inte avundsjuk. Det är mig helt främmande att vara det. Det är bara det att jag anser att jag ska ha mycket mer än Lucy, som helst ska ha inget.

      Radera
  3. Snälla Sverker, var storsint! En så liten kattracka kan aldrig klämma i sig nån mat av betydelse, det finns säkert så det räcker till dig med besked, och burkmat är inte nyttigt eller ens en gång gott. Det skall vara hemlagat och närodlat och färska råvaror. Det vet både du och jag. Konserver är bara nödmat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, men burkmat är bättre än torrfoder.

      Radera
  4. Din Per måste ju ha ett hjärta av guld som ger Lucy-kattan både lyxmat och paket. Jag håller med dig fullt och fast att katter inte behöver skämmas bort sådär, inte ens när det är jul! Fast jag antar att du som jag har fått hjälpa till lite extra med fördisken i dessa tider (och det blir ju en hel del tallrikar). Måste nog ändå säga att Lucy är både söt och charmig...men det håller jag för mig själv. God fortsättning på julen till dig och hela din härliga familj...(även till Lucy).
    Julhälsningar från Lotus med husse och matte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket och God Jul till er också. (Fast katter får lätt för mycket.)

      Radera