3 november 2012

Första besöket vid farfars grav

GRAVEN Det är första gången husse och jag är vid farfars grav. Varken husse eller jag kunde vara med vid själva urnsättningen. Husse var för sjuk och jag hade ingen att åka med. Men idag var vi där och tände ett ljus.

Farfars grav ligger i Heda och dit åkte vi idag. Man ska tända ett ljus när det är Allahelgona, och vi gör alltid som man ska. Därför åkte vi till Heda idag.

Jag saknar farfar. Jag fick alltid så mycket godsaker av honom. Dessutom visste han, till skillnad från husse, vad fördisk är. Det var aldrig några renskrapade tallrikar som sattes ner till mig.
– Här har du lilla Sverker, sade farfar alltid.
– Du får inte ge honom så mycket, han blir fet, sade husse.
– Ånej, det blir han inte, genmälde farfar helt riktigt.
Men nu är det slut med det, så nu får vi åka till hans grav istället.
Det är synd att inte husse lärde sig mer av sin pappa.
Hej så länge
Sverker

Leg. farfarsaknare

GRAVUTSIKT Står du vid farfars grav och tittar ut över Östgötaslätten, kan du se flaggstången på släktgården sticka upp över skogsbrynet. Idag var det allahelgonaväder och lite disigt, så då syntes ingen flaggstång.

HEDA Så här ser min kyrka ut. Den har legat där i ungefär 1.000 år. Där ligger också husses pappa och mamma och farfar och farmor och så vidare.

HIMLADROTTNING Går du in i kyrkan, så kan du titta på Himladrottningen och massa andra gamla saker. Du kan också dricka gratis kaffe och hembakat bröd. Tyvärr fick inte jag följa med in, men husse tog med en kaka till mig i bilen.

2 kommentarer:

  1. Det var ytterst lovvärt av husse att ta med sig en kaka till dig!

    SvaraRadera