28 oktober 2012

Jag tar mig en närmare titt på vintertiden

RÄTT Så här ska det se ut när vintertiden börjar. Lite snö, lite frost och mycket löv. Allt stämmer, men det gjorde det ju redan igår.

Då är den här på riktigt, den så kallade vintertiden. Egentligen är det normaltid, för det är ju den tid det ska vara. I alla fall här i Tranås som ligger på exakt rätt längdgrad förhållande till solen och den tid vi har på våra klockor.

Nu kanske du tror att du har fått en extra timme, men så är det inte. Kom du inte ihåg i våras då de så svekfullt stal en timme ifrån dig. Vi har alltså inte fått något, vi har fått tillbaka tjuvgods.
Vad ska då känneteckna en riktig förvinter, undrar du kanske. Jag tog mig en närmare titt på om kriterierna är uppfyllda.

1. FROST Jo visst är det frostigt, precis som det ska vara. Grannarna står och skrapar sina bilrutor, till skillnad från husse som har så pass städat i garaget, så han får in bilen.
2. MARKLÖV Marken ska vara täckt med löv. De av Stig välskötta gräsmattorna är ett minne blott.
3. FROSTIGA TRÄDGÅRDSMÖBLER Jodå, det är något vi kan stoltsera med. Inte vid lilla stugan förstås, för där avtäcktes aldrig möblerna. De var invintrade hela sommaren.
4. DAMMIS Till stor förargelse för mig, kommer jag inte åt vattnet i husses sunkiga damm. Det är ett istäcke över med infrusna löv så jag inte kan dricka om det är vinter. Det är precis vad det är idag.

Dessutom har jag en extra attraktion i år; en frusen fransk katta. Hon är ganska rolig att titta på när hon står där på sina tre tassar och darrar.
Hej så länge
Sverker

Leg. vinterhund

BLADFROST En del blad har inte fattat att det är dags att släppa taget, och sakta falla ner på gräsmattan. Eller ännu hellre åka iväg i en vindpust till grannen. I vilket fall som helst straffas kvarsittarna med att bli frostiga.

GRÄSMATTA Detta är min gräsmatta. Det trodde du inte, men det är så den ser ut nu. Bruna, frostiga löv istället för gröna välansade grässtrån.

FRYSKATT Visst ser Lucy extra löjlig ut när hon är ute i kylan? Hon kurar ihop sig och står gärna på tre tassar. Dessutom undviker hon att gå på den lilla snö som finns.

2 kommentarer:

  1. Tänk vad gott för Lucy att krypa ihop bredvid den goe varme Sverker, när hon varit ute en runda i med hennes mått mätt denna vargavinter./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon gör ju det också, vilket är lite larvigt.

      Radera