27 oktober 2012

Allvarligt fel i husses almanacka

SOMMARTID Hur mycket sommar ser det här ut som tycker du? Solen orkar knappt upp över Torpön och på marken ligger det snö. Men på husses almanacka står det klart och tydligt att det är sommartid. Det enda som fattas för att det ska vara full vinter är is på sjön.

Imorgon står det i husses almanacka att sommartiden är slut. Igår snöade det och dessutom åskade det, för att riktigt markera att den gratisalmanacka som husse har är fullkomligt felaktig.
Sommar är blommor och varmt. Vinter är snö och kallt. Att det ska vara så svårt att fatta.


Jag tänkte ta den fula franska kattan Lucy ut på en vinterpromenad, medans det ännu är sommartid. Hon kommer ju från Toulouse i södra Frankrike, och där finns det inte snö så att det stör någon.
Nu visade det sig att den tuffa franska före detta gatukattan inte var så morsk i snö. Hon brukar vara väldigt glad i att gå ut, men inte igår och idag. Hon sprang direkt till sin kissplats i rabatten och sedan till bajsplatsen under buskarna. Det tog sammanlagt 4,2 minuter. Sedan ville hon in. Väl inne hoppade hon upp i fönstret, så hon kunde se hur en tuff hund beter sig i snön.
Jag har försökt att tala om för Lucy att det kommer att komma mycket mera snö, men hon tror mig inte. Hon får väl se när vintertiden är här på riktigt.
Hej så länge
Sverker

Leg. vinterälskare

VINTERTID Det här ser väl inte ut som sommartid? Det brukar aldrig vara snö på bladen under sommaren. Däremot händer det allt som oftast att snön ligger djup på buskarna under vintern.

KISSPLATS Lucy har just kissat på sin utomhuskissplats. Hon håller på att konverteras från en innekatt till utekatt, säger husse. Hon täcker över sitt kiss, när man egentligen ska sprida ut doften. Än har hon kvar att lära. Jag undrar vad hon gör när det blir tjäle?

FEG I fönstret inne i värmen trivs den fega kattan bättre än ute i snön. Vänta bara hon, snart är det snö ute så hon får gräva tunnlar.

MODIG Här har du en stilig västgötaspets som inte räds snö. Inte ens om det ligger ett täcke som är 57 cm högt. Det är skillnad på en svensk ädel hund och en fransk oäkta katta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar