1 september 2012

Min trädgård är en riktig skam

USCH Ser det särskilt lockande ut att sitta här och ta morgonkaffet och samtidigt mata en västgötaspets med bullar? Inte just. Gräsmattan är förbuskad och trädgårdsmöblerna gömmer sig under en ful plastpresenning.

Jag har det inte lätt. Jag törs knappt välkomna besökare. Vad ska de tro om mig? Hela trädgården håller på att växa igen. Det är husses fel.
Du kan se själv på bilderna hur det ser ut i min trädgård. Husse gör inte ett enda dugg. Han skyller på att han inte får lyfta mer än ett kilo, men jag tror att han ljuger för att slippa arbeta. Det enda som trivs hemma hos mig i trädgården är en uppsjö av ogräs. Jag säger bara usch och fy!
Den enda som arbetar oförtrutet i trädgården är The Stig. Det är tur att vi har honom i alla fall.

Hej så länge
Sverker

Leg. ogräshatare

KATTFÖNSTER Ser du köksfönstret? Det var där uppifrån som den fula franska kattan slängde sig ut. Hade husse hållit efter ogräsen under fönstret, hade Lucy kanske sett var hon landade och sluppit stuka benet.

PRYDLIGT Här är det meningen att det ska vara en liten gräsmatta och en rabatt. Sen kan man sitta inne i uterummet och beundra den välskötta grönskan. I år vill man inte se det alls.

VÄLSKÖTT Att gräsmattorna ser lite hyfsade ut beror på Stig, min elektriska trädgårdsslav. Men ser du rabatten? Den skulle husse ha rensat. Det har han inte gjort.

STIG Direkt som Stig är mätt på elektricitet, ger han sig ut i trädgården för att arbeta. Han är den ende, frånsett mig då, som är flitig och plikttrogen i det här hushållet.

4 kommentarer:

  1. Hälsa husse att ett grässtrå inte väger ett kilo... ;-))))

    SvaraRadera