26 september 2012

En omöjlig flygning rakt igenom solen

SOLKORSNING Det är knappt jag trodde det var sant, men när jag var ute och gick såg jag detta flyplan flyga rakt igenom solen. Du ser det till höger på väg rakt in i solen. Det märks att det är ett svenskt kvalitetsflygplan, annars skulle det aldrig gå.

I USA skryter de minsann om att de varit på månen. Fast det var länge sedan. Det senaste är att de har placerat en liten lustig bil på mars.
Men vad är väl det? Inget, skulle jag vilja säga. Vi i Sverige har flygplan som kan flyga rakt genom solen och komma ut på andra sidan. Jag såg det själv igår.
Det är dessutom ett riktigt äkta svenskt flygplan gjort i Linköping hos Saab. Motorerna är visserligen Rolls Royce, men det var planet som flög, så det så!


Hej så länge
Sverker

Leg. rymdexpert

PASSERAT Som du själv kan se var flygplanet alldeles oskadat efter det hade passerat genom solen. Jag kan trösta dig med, att det klarade de farliga ljussexkanterna också, de du ser på bilden. Då ska du veta att flygplanet kan vara 50 år gammalt! Jag tror att vårt nya Gripen lätt skulle kunna flyga till Mars – och tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar