28 september 2012

Det är denna miljö som format Lucy

BARNDOMSMILJÖ Så här växte Lucy upp bland soporna på Toulouse gator. Det var säkert svårt att få mat. Kampen mot andra katter och feta råttor var hård för en liten katt.

Även om det kan vara svårt för mig, så har jag en viss förståelse för Lucy. Tänk vilken uppväxt hon har haft. Livet på gatorna i Toulouse kan inte ha varit lätt ens för en katt.

När Lucy var liten, var hon gatukatt i Toulouse. Hon hade varken husse eller matte och hennes mamma övergav henne tidigt. Fadern var och är alldeles okänd.
Hon fick skaffa sig mat bäst hon kunde. Dessbättre för Lucy så var soporna lättåtkomliga. Där fanns det säkert ett och annat ätbart att hitta. Men hon kunde bara röra sig på nätterna. På dagarna var gatorna fulla med skrikande demonstrerande människor. Så är det i Toulouse.
Sedan fångades Lucy av en kattfångare och hamnade på katthem. Naturligtvis ville ingen ha henne. Hon var både vild och ful. Dessutom var hon mager som en skrika och lite hårlös här och där.
Sedan kom min Agnes, som har ett hjärta av guld, och förbarmade sig över den fulaste katten i hela Toulouse.
Lucy fick flytta hem till Agnes och dela hennes lilla lägenhet, eller rum om jag ska vara sanningsenlig. Nu fick hon inte gå ut mera, utan hon fick nöja sig med att sitta i fönstret och titta på den fula utsikten. Inga nya fina hus. Kyrkan var nästan 1.000 år gammal. I Tranås håller vi oss minsann med en ny fin monumentalbyggnad och de flesta gamla hus är rivna.
Nu har, som du vet, denna historia fått ett lyckligt slut. Lucy får bo hos världens finaste västgötaspets (=jag, Sverker). Det är så långt upp man kan komma som katt.

Hej så länge
Sverker

Leg. ofrivillig katträddare

GATUMILJÖ 1 Då och då plöjer och sår franska bönder, fast deras mesta tid går åt att strejka och demonstrera. Och det är högljutt vill jag lova. Det är klart att de skrämmer en liten katt som Lucy. Hon sprang nog och gömde sig någonstans.

GATUMILJÖ 2 Är det inte bönder som demonstrerar, så är det flickor. De står där och viftar intensivt med sina flaggor. Det är klart att de skrämmer en liten katt som Lucy. Hon sprang nog och gömde sig någonstans.

RÄDDAD Nu är Lucy räddad från det hemska katthemmet. Hon är i fönstret i Agnes lägenhet. Utelivet är slut, men hon får mat varje dag i den lilla cellen, som utgjorde Agnes lägenhet.

TORFTIGT Utsikten från Agnes lägenhet var inget man fotograferade och offentliggjorde. En innergård med riktigt gamla hus och en fullständigt lastgammal kyrka. Där har Toulouse mycket att lära av Tranås, där man jämnat de gamla husen med marken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar