18 mars 2012

Viktigt att ta vara på resterna

SPILLBITAR Ibland när man lagar mat, så kan det bli rester. Om jag har tur så är dessa rester goda och de ges till mig. Det var vad som hände när vi gjorde namnsdagstårtpaj. Titta vad många prinskorvsrester det blev!

Om du kom ihåg, så gjorde vi en namnsdagsbokstavstårtpaj till Egon, för att fira hans namnsdag. Själva estetiken blev inte som planerat (=tanken god, men de såg förskräckliga ut), men de var synnerligen delikata. Har du inte redan skrivit av receptet, så kan du titta här.

Om du tittar på mitt fina recept, så ser du att du ska skära korven i stavar. Detta för att du ska kunna göra fina bokstäver. Den stora fördelen med detta är, faktiskt det bästa med hela receptet, att det blir massa prinskorvsbitar kvar. Dessa ska inte användas, så det är bara sopor. Trodde du! Nej, du. Överblivna korvbitar går oavkortat till insamlingen för svältande västgötaspetsar (=Sverker).
Om du själv gör dessa fina bakverk, så frys först de överblivna korvbitarna, för att sedan snabbast möjligt skicka dem till mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. restätare


VÄNTAN Inget är som väntans tider, heter det. Särskilt lång blir den tid när man tvingas att ligga ner och vänta på ett ”Varsågod Sverker!” från husse. Varför drar han ut tiden i timmatal mellan nedsättande av maten på golvet tills det att det förlösande kommandot kommer?

TIDSSPARARE Bara för att ingen tid ska gå förlorad och rinna ut i universum, gäller det att äta så fort som möjligt. Äta så fort som möjligt är precis vad jag gör. Allt för att spara tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar