20 februari 2012

Jag är en mästare att släppa väder

SNÖFALL Så kan det också se ut. Husse ville ha vinter och husse fick vinter. Jag tycker inte riktigt om det, för jag blir ju snabbt en snövästgötaspets.

Kom du ihåg från igår, när jag klagade på vintern? Det var faktiskt mest husse som gnällde mest. Han är aldrig riktigt nöjd. När han läst min blogg så vände han sig till mig.
– Sverker, vad inbillar du dig? Tror du verkligen att du kan styra vädret?
– Titta ut, sade jag.


Husse öppnade dörren mot sjösidan. I luften for det snöflingor stora som dasslock.
– Det räcker med snö nu, Sverker, sade husse. Det är lite kallare jag vill ha det.
– Och gärna lite solsken. Kan du fixa det, tillade han och såg skeptiskt på mig.
Nu är det ju inte så lätt att stoppa ett snöfall direkt. Det kräver sin västgötaspets. Jag tog i med mitt uppfyllelsetänkande alt vad jag kunde. Snöfallet avtog och innan jag gick och lade mig, (under kvällskissningen), så kunde jag skymta några enstaka stjärnor.
Och hur är då vädret idag i Tranåstrakten undrar du säkert. Jo, det är en skön dag. En sådan där dag gjord för långpromenad på isen. Efter en kall natt, saknar vi nu helt temperatur. Därför har jag tagit husse med mig ut på en isvandring.
Helt perfekt med andra ord. Så blir det gärna när Sverker ordnar något!

Hej så länge
Sverker

Leg. vädergud


FÖRSVUNNA När du ser den här bilden så undrar du säkert vart öarna har åkt iväg, de som låg där ute. Nu är det på det här sättet, att om det snöar så hör mycket, så ser du bara snö. Då ser du inga öar. Idag finns de där igen.

NÖJD Om solen skiner, det är vindstilla och temperatur saknas, då kan man inte vara annat än nöjd om det samtidigt är februari. Hade det varit juni på almanackan (min födelsedag till exempel), då hade det här vädret inte varit någon höjdare.

ISTVÄTT Inte en ispromenad utan att jag börjar den med att tvätta av mig lite damm och annat som har fastnat i pälsen. Det är viktigt med pälsvård, så jag är blank och fin. Det kostar på om man ska vara finast av alla.

FRI Visst är det roligt att gå i skogen, men det är ännu roligare att gå på sjön. Eller en stor sandstrand vid Medelhavet. Antagligen är jag de fria viddernas man. Jag kan springa ganska långt bort och ändå hålla reda på husse. Han går ju så lätt vilse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar