10 februari 2012

Energibesparande automatiskt larm


KLURIG Som du lätt förstår, så får jag många snilleblixtar. Det är ofta så när man är så våldsamt begåvad som jag.
Efter diverse tjat från många (=husse), är jag nu beredd att dela med mig då och då av mina smartaste uppfinningar.
Samtidigt får de ju inte vara svårare att fixa, än att även du skulle kunna klara av att göra en likadan.

Idag börjar jag med ett ytterst miljövänligt och trivsamt larm, som även kan ersätta din elslukande dörrklocka. Dessutom hörs den bättre och skrämmer tjuvar och banditer redan innan de finns på fel sida om din dörr.

Hej så länge
Sverker

Leg. uppfinnare





IRRITERANDE Har du också retat dig på din dörrklocka. Kommer det någon och trycker på den, så kan du riktigt se hur elmätaren skenar iväg. Trots det är det ju inte alls säkert att du hör den. Min uppfinning placerar dörrklockan där den hör hemma: på soptippen!



LJUDSTARK De stora siffrorna redovisar medelljudet under en längre tid, alltså larm – paus – larm – paus o.s.v.
Det som är intressant med mitt larm är max-värdet. Som du kan se är det 101,9 dB. Då ska du veta att en motorsåg kommer upp i 100 dB i bästa fall. En trafikerad gata är 80 dB. Bra att veta för dig är också att +3 dB, innebär en fördubbling av ljudstyrkan. Så 101,9 dB är alltså 67% högre ljud än det från en motorsåg. Här pratar vi ett kraftigt larm!



LARMAT! Så här ter sig larmet när det arbetar. Det är ju Sverker, tänker du kanske. Ja, det är just precis vad det är. Skaffar du dig en västgötaspets och ger densamme lite lagom med mat (=mycket mat), så får du samtidigt ett automatlarm som fungerar 100%, utan massa sladdar och extrapengar.

4 kommentarer:

  1. Sverker! Du är ju bäst, fast det vet du ju redan så klart. Kan du inte hälsa din husse också, även om du givetvis är styrkan och storheten i bloggen. Till Sverker och husse; heja er, Sverker-bloggen är bäst i Sverige!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Jag kan bara hålla med den sista meningen. I all ödmjukhet förstås.

      PS Det kommer ett reportage om mig och min blogg i en svensk veckotidning snart. Jag talar förstås om när det kommer. DS

      Radera
  2. Jag har ett nybörjar larm som heter Zlatan. Effektivt, men ibland blir det falsklarm och stora artilleriet (2*rottweiler) rycker ut med full muskelstyrka helt i onödan. Hur gör du med detta Sverker, larmar du bara när det behövs? Du kanske har något tips till mitt juniorlarm.

    PS Ser fram emot reportaget DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis måste man köra testlarm då och då, bara så jag ser att allt fungerar. Har jag Egon här hjälper han gärna till.

      Radera