8 februari 2012

En lat parasit och en flitig arbetsmyra

VI Det här är husse och jag. En av oss – parasiten – orkar inte stå själv, utan lutar sig lite nonchalant mot Tranås Energis transformatorstation. Den vaksamme och alerte västgötaspetsen – arbetsmyran – det är jag Sverker. Ständigt spanande för att om fara uppstår kunna skydda hösäcken till husse.

Hemma hos mig bor det en lat parasit och en flitig arbetsmyra. Det är dock bara bildligt talat, för parasiten är husse. Vem tror du är den flitiga arbetsmyran? Jo, det är ju ingen myra alls, det är en västgötaspets. Inte vilken västgötaspets som helst, utan världens i alla avseenden bästa, nämligen Sverker!

Och det hände sig just i denna tid att från statsminister Reinfeldt utgick ett påbud att hela landet skulle arbeta till 75 års ålder, eller till döden, beroende på vilket som först inträder.
Min husse, som är en lat individ, smet från sitt lättsamma arbete som gymnasielärare redan vid 65,6 års ålder. Nu parasiterar han genom att leva upp de pengar han har betalt in till sin pension. Dessa, visserligen ganska ynkliga, slantar hade istället kommit väl till pass för att utöka förmånerna till våra politiker.
Jag å andra sidan började slita och arbeta redan som mycket ung. Redan vid tio veckors ålder sattes jag i hårt arbete. Jag började som uppfostrare av min Agnes. Det var en tjänst jag sedan hade under 9 år. Under tiden hade dock mina arbetsuppgifter utökats högst avsevärt. Man kan med fog säga att jag sköter allt här, plus lite externa arbetsuppgifter.
Men du är väl så gammal, så du ska pensionera dig Sverker? Ja, det är en fråga jag ofta får men jag tänker inte pensionera mig. Jag är ju bara 74 år än (om du räknar om hundår till människoår enligt den här länken).
Jag har för avsikt att arbeta många år än. Statsministerns föredöme och gullegris, är just vad jag är. Min lata parasiterande husse bör däremot, med all rätt, vara hela Sveriges hatobjekt!

Hej så länge
Sverker

Leg. proletär


DÖRRVAKT En av mina uppgifter att tjänstgöra som dörrvakt. Arbetspassen omfattar 24 timmar per dygn, sju dagar i veckan. Åt välkomna besökare viftar jag på svansen. De ovälkomna skäller jag ut.

HEMTJÄNST Jag hjälper hemtjänsten också med farfar. Dels är jag sällskapsherre men jag hjälper också till att byta gömställe på mitt tuggben. En av de mer betungande uppgifterna är att ta hand om fördisken och ta hand om mat som farfar tappar på golvet. Farfar är snart 98 år, vilket är alldeles för gammalt. Det blir för dyrt för samhället i det nya Sverige.

LEDSAGARE Min mycket gode och mycket gamle vän Egon är numera i behov av en ledsagare. Han har stängt av hörseln, och har med åldern rätt pensionerats sig. Han är sådär runt 90 år, om jag ska förklara hans ålder på ett sätt som även du förstår.

UPPFOSTRAN Redan när jag var ca 5 människoår fick jag börja arbeta med Agnes uppfostran. Första halvåret hade jag god hjälp med Agnes av min franska au pair Valou. (Hon lärde Agnes och mig franska.) Sedan vilade ansvaret på Agnes uppfostran helt på mig. För 2,5 år sedan flyttade hon till Frankrike utan mig. Och hur gick det? Hon skaffade sig en ful katt!!

1 kommentar:

  1. Som vanligt kloka ord från Dig Sverker. Min matte är 62 (och därmed börjat nedräkningen till pension) och idag ogillar hon verkligen Reinfeldt.Om hon är på dåligt humör kan det gå ut över andra. Har Du samma problem med husse./Vimse

    SvaraRadera