1 maj 2011

Tur jag lade mig i

FEL Båtar ska inte dras av en traktor. Som van kanalbåtsfarare och seglare, så vet jag att de ska gå av sig själv på vattnet! De lyssnade på vad jag sade och placerade båten i sjön. Att tillbringa sommaren i en segelbåt efter en traktor kan inte vara kul.

Hej Husse
Hoppas du läser denna rapport från din lilla västgötaspets i Sverige.


Resurshusse har ett väldigt besvär med sin båt. På hösten tar han upp den ur sjön. Sen när det blir vår tar han bort färg och lack. Sen tar han på färg och lack, Konstigt!

När den väl är målad skall han sätta den i vattnet. Det klarar han inte själv utan han måste ha hjälp av en traktor och en lyftkran. Det var två gubbar också, men jag vet inte riktigt vad de gjorde.
Tur att jag håller koll på dem så allt går rätt till.
Sen när båten väl har kommit i vattnet läcker den som ett såll, så resurshusse måste ha en pump i båten så att den inte skall sjunka.
Tur att jag har kontroll på allt, annars vet man inte vad som skulle ha hänt.
Sedan åker resurshusse fram och tillbaka som en skottspole för att kontrollera att pumpen fungerar. Som ingenjör borde han väl kunna ordna det utan att behöva kontrollera.
Men jag vet att det enda han kommer ihåg från Chalmers är de käcka sångerna han brukar sjunga på midsommarafton och när vi äter kräftor.
Dagen efter, när pumpen inte behövs, åker resurshusse ut på sjön och styr stolt förbi mitt hus. Om husse är hemma händer det att han går ut och spelar en fanfar för båten.
Jag vet inte om husse spelade fanfar i år, det hördes inte ända från Frankrike, så jag får nog skälla i stället.

Hej så länge
Sverker

Leg. iläggare


BÅTHISS Om man vill ha sin båt i sjön och den inte är i sjön, så får båten flyga. Men den kan inte flyga själv, utan man använder en båthiss och har snören under båten. Jag övervakar så det går rätt till, så inte resurshusse ska vara nervös.

FLYTER Den flyter, men den läcker som ett såll. Tur att jag fick resurshusse att måla botten en gång till. Först påminde den om en svart leopard. Men det behövs en pump i alla fall. Den ska svälla, säger resurshusse. Han vill nog ha en större bät. Nu fattas bara pinnen som tygbitarna ska sitta fast i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar