3 maj 2011

Inget spår utan mig

SPÅRLÄGGNING Med mig i täten lägger vi ett av spåren. Jag får dra resurshusse, så han följer den rätta vägen.

Nu när jag bor hos min resursfamilj så får jag ställa upp och hjälpa till. Det gör jag med glädje. Jag är alltid glad. Så när resurshusse och resursmatte skulle lägga ett spår i skogen, kände jag att de behövde hjälp av en välutbildad spårningsgeniexpert: jag, Sverker.

Resurshusse och resursmatte ägnar sig ibland åt andra hundar än mig och Egon.
Nästa lördag söndag skall det vara tävling för andra, mer vanliga, hundar hemma hos min hundklubb.
Då skall resursmatte och resurshusse först gå en sväng i skogen och lägga ut pinnar. Sedan skall en vanlig hund hitta samma väg och plocka upp pinnarna. Löjligt enkelt kan det tyckas, fast de kanske inte är västgötaspetsar förstås.
I dag gick jag ut och visade resurshusse och resursmatte hur de skulle gå. Jag gjorde flera lagom svåra spår. Jag hittade också en gammal pinne som någon hund hade missat förra året. Det kan inte ha varit en västgötaspets. Jag hittade den ju direkt, fast den hade legat ute hela vintern. Så är jag också ett spårningsgeni.

Pengar att tjäna
Jag har dessutom kommit på en affärsidé! Om bara resurshusse och resursmatte minns vad jag har visat dem, vet jag ju hur de kommer att gå när de lägger spåret en gång till.
Om den hunden som skall följa spåret inte är riktigt säker på att nosa rätt, kan jag visa dem till pinnarna.
Jag är mottaglig för mutor. Helst köttbullar och korv.
Om hunden som hör av sig till mig är en söt tik, är mina materiella krav rimligt låga.

Hej så länge
Sverker

Leg. spårläggare


SPÅRLÄGGNING TVÅ Ännu ett spår. Den här gången är det resursmatte som får assistans av världens bästa spårläggare; Sverker. Men vad ligger där inne i riset?

HOPPSAN Här var det visst en pinne som någon hund hade missat förra året. Men inte jag, trots att det varit en vinter emellan. Antagligen var det ingen västgötaspets som inte kunde nosa sig till pinnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar