4 november 2011

Lång dags väntan efter Egon och present

HURRA Här kommer Egon. Han har även tagit med sig sin matte och husse, alltså min resursmatte och resurshusse. När han kommer på min namnsdag, så brukar han ha med sig en present ti8ll mig. Därför hade jag väntat länge på att Egons bil skulle svänga in till mig.

När man har namnsdag, som jag har idag, så brukar man få presenter och tårta. Jag har fått presenter, men ingen tårta. Jag fick en bakelse istället. Den var lika god. Mest spännande var det vad Egon skulle hitta på.

I år hade jag tur. Husses lekkamrater Per och Janina var här och hälsade på, så jag fick extra många presenter. Jag uppvaktades redan igår av dem. Föredömligt!
Av husse fick jag en korv. Den gick inte att äta, men den piper.
Så kom då äntligen Egon. Av honom fick jag en smällkaramell utan smäll, men med en synnerligen god korv inuti.
Sedan var det dags för den goda namnsdagsbakelsen. Den var alldeles superb. Husse ska en stor eloge (=ett hurra) för den smakliga kombinationen av läckerheter. Det var en Småländsk delikatessbakelse, som bestod av ostkaka, leverpastej, grädde, hallonsylt och en bit isterband. Mycket god. Recept kommer i morgon, så du kan göra en egen till dig och dina gäster.
Precis nyss så ringde farfar och gratulerade. En riktigt lyckad namnsdag!

Hej så länge
Sverker

Leg. firare


PRESENTHUND Se där, där har vi Egon som väntar på att få överlämna sin present till mig. Visst har han slaget in presenten fint? Oj, vad spännande det var. Vad kunde det vara?

FÖRSIKTIGT Jag öppnade presenten jag fick av Egon mycket försiktigt. Noga, noga öppnade jag paketet. Det tog säker 8 sekunder. Men om jag ska vara ärlig, så hann jag äta upp presenten på den tiden också. Det var en jättegod korv som inte pep.

KONDITOR Ibland kan faktiskt husse vara en riktigt duktig konditor. Du kan inte ana vad gott det luktade under tiden han kreerade (=slängde ihop) de goda bakelserna.

FIKADAGS Äntligen dags att få sätta tänderna i det goda bakverket. Det var resurshusse som serverade mig och Egon var sin bakelse. Antagligen var Egons bakelse mycket större, för den tog mycket längre tid att äta upp. Jag klarade min på strax under fem sekunder. Egons tid var väl ungefär 2 minuter och 27 sekunder. Av rättviseskäl tycker nog jag att vi skulle ha fått tidsmässigt lika stora bakelser.

4 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdagen, Sverker! Du verkar ha haft en bra dag med presenter och goda bakelser. Tror jag ska bjuda mina gäster på en sådan smarrig historia imorgon som efterrätt.

    SvaraRadera
  2. Grattis på namnsdagen Sverker!
    Vi fick godisbit för att hylla din dag, bra va!! / Wi o Lu

    SvaraRadera