30 oktober 2011

Dagen då tiden blir vinter

TRIST Idag tog sommartiden slut och den trista tiden började. Då är blommorna mer vissna än de vanligtvis är. Det var färggrannare i somras.

Om du tittar ut och ser att det är mörkt och blommorna har vissnat och löven fallit av, då vet du att du ska ställa om alla dina klockor. Om alla gör det, så kommer det snart snö. Klockorna ställs nämligen om till vintertid. Husse tycker det är bra eftersom han kan sova en timme längre. Jag tycker det är dåligt, eftersom det tar en timme längre till frukost och middag.

Tar du en vintertidspromenad så upptäcker du snart hur grått och kallt allt är. Det är ganska trist. Men hade vi inte vintertid, så skulle vi inte ha någon sommartid. Det skulle vara mellangrått, mellanljust och mellankallt hela dagarna. Det skulle vara ännu värre. Dessutom skulle det inte komma någon tomte med presenter till mig.
Nu kanske du förstår hur viktiga klockor är.

Hej så länge
Sverker

Leg. tidsomställare


FEL Du tror förstås att blomman är vissen bara för att husse har glömt att vattna den. Så är inte fallet. Det beror istället på att man skulle flytta klockorna för att vintertiden ska börja.

OAUTOMATISKT När det blir vintertid är det så mörkt att de automatiska lamporna inte slocknar. De kanske lyser för att kompensera att solen gömmer sig bakom täta moln?

SNÖBÄR Om du inte odlar snöbär, så kan det inte komma någon snö. Det vore väl synd? Jag tycker det är roligt att busa runt i snödrivor. Snöbären är liksom frön till snö.

AVLÖVAT Så här ser det ut när jag tar min morgonpromenad. En del träd har tappat alla sina löv, en del bara några. Men det är inte många gröna träd kvar. På våren, när det blir sommartid, ser jag till att alla träd blir gröna igen, men först ska det komma snö och frost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar