19 juli 2011

Hos min Per

MIN PER Tänk att jag åkte till min Per igår. Det är alltid roligt, eftersom han är den bäste jag vet. Han är så rysligt snäll och jag får alltid göra som jag vill.

Igår hände det en oväntad sak. Egon och jag fick mat lite tidigare än vad vi brukar och en promenad lite tidigare än vad vi brukar. Därefter skulle vi ut och åka bil. Vart då tror du? Jo, till Mantorp där min Per bor.

Egon och jag var på utflykt igår minsann. Ända till min Per i Mantorp. Det är många saker som är bra med att hälsa på Per:

1. Han är snäll och hörsammar alla mina önskningar
2. Jag har ett par rejäla tuggben gömda där på mycket hemliga ställen. (Ett i soffan i gästrummet under vänstra ryggstödet och ett i soffan däruppe i högra hörnet.)
3. Det brukar bli extra mycket god mat på fördisken till mig.
4. Jag får sitta i Pers knä och håra ner hans fåtöljer och kläder.
5. Det finns många nya dofter utomhus. Det är många för mig okända hundar som har hans gata som promenadspråk.

Egon var väldigt glad att få följa med till Per. Han har varit där förut, men då var det inte samma mat. I går var det örtkryddad biff med rotgrönsaker och pepparsås. Gott. Tille efterrätt var det några blåbärhallongrejs, men det var framför allt glass. Glass är gott och det var mycket att slicka.
En helt igenom lyckad eftermiddag och kväll, fastän jag inte plockade fram mina gömda ben. Risken finns ju att Egon skulle ta dem. Jag kontrollerade dock att de fanns på sina platser.

Hej så länge
Sverker

Leg. idolbesökare


SMASKENS Vad säger du om det här? Ser det inte gott ut? Jag kan berätta att de ynka delar som jag fick, smakade alldeles utmärkt. Tyvärr lämnades aldrig bordet obevakat. Då hade jag kanske kunnat få lite mer.

POSITION Det är viktigt att inta rätt plats under måltiden. Då är det lönsammast att sitt under Agnes stol. Egon har inte riktigt fattat strategin, fastän han har spanielögon helt naturligt. Förra sommaren var Emily bäst. Hon var jättebra. Husse tyckte att jag blev för fet. Man ska inte kasta sten …

ORÄTTVIST När alla hussar och min lillmatte hade ätit klart var det dags för fördisken. Den fördelades högst orättvist mellan Egon och mig. Vi fick lika mycket! Då ska du veta att det är min Per och min Agnes, så jag skulle egentligen haft mycket mer än Egon. Men så är det ibland. Det är ganska ofta att livet inte är rättvist.

6 kommentarer:

  1. Vad tjusigt det såg ut hemma hos din Per. Ni skräpade väl inte ner?/E-beth

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig utsikt han har vid matbordet!

    SvaraRadera
  3. Hej Sverker! Lotus här. Jag är en spansk vattenhund och är nog en av de vackraste och snällaste av den rasen. Maten såg ju helt delikat ut, så det var nog tur att jag inte var med och skulle fördiska tallrikarna. För då hade du fått kämpa. Kram på dig.

    SvaraRadera
  4. Hmm, det där med rättvisa.....kanske du är lite bortskämd Sverker. Men trots det, alltjämt charmerande!

    SvaraRadera
  5. Håller med ovanstående. Fantastisk utsikt, och nog är du charmerande! Du lyfter min dag! Förresten, vad tycker du om katter? Jag har 5 stycken + 2 jättesöta kattungar.

    SvaraRadera
  6. Det är alltid fint hos Per. Det kan bero på att han har en dammsugare och en skurmaskin som kilar runt på golven själva när han inte är hemma. Utsikte är jättefin. Ser man åt andra huset ser man massor likadana hus som Per har.
    Och jag är INTE bortskämd. Jag bara tycker att jag ska ha mer godis än andra.

    SvaraRadera