15 april 2011

Överlevnadskurs för fattiga

Livet på landet kan vara hårt, när summan av räkningarna överstiger den knappa inkomsten. Det är då jag kommer in för att bidra till, om inte vårt dagliga bröd, så till vårt dagliga kött. Då och då ägnar sig husse åt tjuvjakt, men inte alltid.
– Idag är jag så trött och utmattat Sverker. Kan inte du ordna till, så vi får något att äta, sade husse till mig idag med matt stämma. Han var så eländig, så det var svårt att höra hans viskningar. Sagt och gjort. Jag gav mig ut för att proviantera.

Hej så länge
Sverker

Leg. livsmedelsanskaffare

LÅNGSAMMA Kanadagäss håller gärna till på öppna fält så de har fri sikt för annalkande faror. Dock har de en lång startsträcka, så med lite tur kan man ta dem i foten och dra ner dem i flykten.

DUMMA Änderna är så halvtama, så de tror att de kan ignorera (=strunta i) en spatserande västgötaspets. Sen gäller det bara att rusa i rätt tid och middagen är räddad.

SMASKENS Dagens måltid för husse och mig går inte av för hackor. Ungsstekt fågel! Husse ska bara komma in med sin sallad (maskrosblad), så kan fredagsmåltiden börja.

2 kommentarer:

  1. Shiit mannen vad bra du har det!
    En annan får nöja sig med maten på golvet. Torr är den oxå :(

    SvaraRadera
  2. Jamen har jag fixat käket själv så …

    SvaraRadera