6 april 2011

Ice Age I

INTE ÄN På sommaren är sjön blöt. Det är den på hösten också, fastän det är kallt. Här ser man att det är kallt och blött, men hon har inte lagt sig.

Här hemma hos mig händer det inte särskilt mycket. Därför koncentrerar vi oss på händelser som helt saknar betydelse. En sådan betydelselös händelse är is.

När det börjar bli riktigt kallt så går husse och jag då och då till sjön.
– Vi ska se om hon har lagt sig, säger husse. Vem hon är och varför hon skulle lägga sig jämte sjön, har jag aldrig riktigt fattat. Men spännande är det inte.
– Idag ligger hon lite, sade husse en dag. Snart kan vi ut och gå på isen, om den här kylan håller i sig.
Jag ser mig omkring och ser ingen som halvsitter. Husse ser tydligen. Han skulle inte ljuga för mig.

– Det har varit flera fiskare ute, så nu törs vi gå ut också, säger husse till mig en dag någon vecka senare. Vi tar en lång promenad på isen. Jag tycker det är väldigt roligt faktiskt, för jag kan springa så fort.
Nu väntar inte husse längre på att hon ska lägga sig. Nu ska hon gå upp. Husse tycker det är lika roligt. Han är så lättroad.


Hej så länge
Sverker

Leg. ismästare


NÄSTAN Nu lägger hon sig snart helt och hållet. En kall natt till bara, säger husse förväntansfullt, när han ser lite is på sjön. Duktig som han är, har han redan fått upp badstegen. Fåglarna har vett att dra söderut. Antagligen till Frankrike, för där är det varmt.

KUL PÅ IS Samtidigt som hon har lagt sig, blir det is på sjön. Då kan man, efter hög förebild, gå på vatten. Jag blir inte ens blöt om fötterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar