29 mars 2015

Livet från den ljusa sidan

FIRAR Se här står jag i solen och manifesterar Earth Hour så det står härliga till. Jag kom på att det är lättare att fira när det är ljust. Bilden är tagen just när festen började 16.02. Dessutom spar man energi om man slipper springa runt och släcka överallt..

Bara vanliga bormala söndagar är veckans jobbigaste dag. Det är nämligen så att alla blommor ska vattnas och inte nog med det, klockan i matrummet ska dras upp.
Den här lördagen och söndagen hade det varit full kalabalik, om inte jag hade varit så himla fiffig.


Redan igår, på lördag alltså, var det Earth Hour. Naturligtvis gör jag allt för naturen och jag sparar gärna energi, som alla andra. Såtillvida det inte drabbar min bekvämlighet förstås.
Jag skulle alltså deltaga i Earth Hour, men jag kom på en extra fiffig sak. Istället för att ränna runt i hela huset och släcka lampor 20.30, för att sedan ränna runt i samma och tända dem igen 21.30, så beslöt jag mig för att spara den energin. Jag firade Earth Hour mellan 16.00 och 17.10. Jag firade alltså 10 minuter längre än alla andra. Då var det ljust och jag såg alldeles utmärkt. Dessutom slapp jag tända ljus och därmed spä på koldioxidhalten i atmosfären.
Men det var inte bara det. Tiden skulle ändras till sommartid. Där fick jag ett bra tips av min vän Ola (han med Florheds musik i Väderstad). För att inte omställningen från ena tiden till den andra skulle bli så våldsam. Kom han med en genial idé. Om vi, som jag och Ola, ställde om klockorna en halvtimme i går kväll, och en halvtimme i dag på morgonen, så skulle övergången till sommartid bli lindrigare. Jag har provat och det fungerar.
Nu har du fått ett par tips om hus du kan göra livet enklare nästa år, eller redan i höst när det ska bli normaltid igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. livsförenklare

INBJUDANDE Visst ser det trevligt och inbjudande ut. Klockan är 21.10 igår. Jag sparade energi genom att inte ränna runt och släcka, jag hade ju redan gjort min manifestation. Ser du mig? Jag stod ganska still de åtta sekunder som bilden exponerades.

SMART Genom att införa sommartiden successivt i ditt egna hem, så blir inte övergången så våldsam för dig. En halvtimme då och en annan halvtimme då. Tack Ola för tipset!

SOMMAR Varför det skulle bli sommartid just idag, har jag lite svårt att begripa. De har ju inte precis anpassat vädret till sommar. Kallt, blåsigt och regn. Den här bilden togs alldeles nyss, så sommaren hade hållit på ett tag. Eller är det vädret vi ska ha i sommar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar