18 januari 2015

Att si det var en fest – för en del

SMASKENS Det är minsann inte varje dag jag får biff att fördiska. Det fick jag hos min Per igår. Att han är bäst! Här hemma var det havregrynsgröt till fördisk idag som jämförelse.

Häpnadsväckande nog, så kom vi iväg till min Per i Mantorp i rätt tid. Någon gång ska vi väl lyckas. Han blev väldigt glad över att se mig. Vem blir inte det? Lucy blev nog lite glad, eftersom hon inte dök in under soffan den här gången. Men hon missade festen.

Det finns alltid skäl att hälsa på min Per, men det finns två starka skäl att besöka Per så här vid hans födelsedag.
1 Fira honom och ge honom presenter
2 Äta festmåltid med extra mycket fördisk
Jag måste säga att båda punkterna uppfylldes. Dock kunde punkt två något bättre. Lite snålt tilltaget var det allt.
Vi var ute och gick också. Som vanligt en palett med nya fräscha dofter att ta in för en västgötaspets. Min Per och min husse klagade bara på den kalla vinden. De har ingen päls.
Lucy var jämförelsevis riktigt social. Hon låg i en stol och kramade sin amerikanska mus hon fick i julklapp. Jag hälsade på henne där, men sedan var det matdags. Inte för att jag tiggde, men jag pep lite då och då, så de inte skulle glömma bort att lämna fördisk till mig. Det gjorde de inte.
Jag uppfyllde alla mina plikter och slickade även grädde som hade blivit över vid tårttillverkningen. Gott.
Så fick jag mat också. Denna gång utan kattemat. Lite konstigt med tanke på att jag var hos den franska kattan Lucy. Som kompensation fick jag vispgrädde i maten. Väldigt gott.
När alla hade ätit färdigt kom den franska kattan Lucy ner och satte sig på matbordet. Då var all maten slut, så hon fick hålla tillgodo med en blomma som hon tuggade förtjust på.
Att si det var en riktig födelsedagsfest – utom för blomkattan.

Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse

HEJ Kattan Lucy låg i en fåtölj med sin amerikanska mus och lät sig hälsas på. Har hon äntligen kommit på att fåtöjer är trevligare att ligga i, än att ligga under en mörk soffa?

SPÄNNANDE Att ta promenader på främmande platser är alltid spännande. Hemma är jag ju bekant med de flesta dofter. Annat är det i Mantorp.

SLICKA Inget får förfaras. Det ser jag till. På bilden ser du hur jag tagit mig an den överblivna grädden efter tårttillverkningen. Spillet på golvet tog jag senare, om du undrar.

GRÄDDMAT Tar du vanlig hundmat och spetsar den med lite grädde, så blir den så väldigt mycket extragod. Du kan inte ana. Prova det nästa gång du har grädde hemma.

SEN Nej, hon sitter inte och sjunger franska visor. Kattan Lucy, den före detta franska gatflickan i Toulouse, kom försent till maten. Det som fanns kvar på matbordet var den här blomman, som hon sitter och tuggar på. Hon brukar göra det. Sådana är franska kattor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar