30 oktober 2014

Just nu är det inte synd om mig längre

HURTIG Raskt och hurtigt ger jag mig ut på mina promenader. De är flera stycken: hämta tidning promenaden, före frukost promenaden, lunch promenaden, långa eftermiddagspromenaden, för middagspromenaden, och korta kvällspromenaden.

Veterinären ringde till min husse för ungefär två månader sedan. Den 25 augusti för att vara exakt. Då sade hon att jag hade ett par veckor, eller kanske ett par månader kvar. Vad hon säkert menade var det tiden innan jag blev frisk och det inte längre var synd om mig. Husse, som är ängslig av sig, tror något annat.

Nu måste jag ju säga att helt återställd är jag inte. Pälsen på magen har inte växt ut än. Annars känner jag mig väldigt frisk. Piggare än före min synnerligen svåra operation.
Jag går regelbundna promenader, sådär cirka fem kilometer om dagen. Då utgör jag ett populärt och dekorativt inslag i mitt grannskap. Min husse är ju gammal och svag, så jag får vara lite försiktig med honom. Annars skulle jag gå längre.
Jag sköter mina arbeten noga och ordentligt. Sålledes hämtar jag tidningen och den värdefulla posten. Jag hämtar även ved och fördisken slarvar jag inte med. Dessutom är det jag som ansvarar för väckningen av min husse 05.30 varje morgon.
Jag ägnar mig även åt min hobby; att gömma tuggben såväl ute som inne. Jag har ett par stycken som ligger och mognar i trädgården nu. Hos min Per har jag minst ett par ben inne och några ute i hans häck.
När vi är ute och går, så springer och skuttar jag lite grand då och då. Kanske inte lika mycket som förr, men vid min ålder så måste jag tänka på min värdighet.
Som du ser, så är det inte särskilt synd om mig längre. Det är väl bra? Fast det är klart, det är ju roligt när folk tycker synd om mig och jag får extra uppmärksamhet.

Hej så länge
Sverker

Leg. återställd

IRRITERANDE En sak som är irriterande mär vi är ute och går, är att husse har börjat gå nästan ljudlöst. Hela tiden måste jag vända mig om och kontrollera att han inte har gått vilse.

ARBETAR Som du klart kan se på denna bild, så stretar jag och arbetar på. Det kanske inte syns, men det är den värdefullaste posten jag bär på, så kallad reklam.

SPANING Nej, till skillnad från svenska marinen har jag inte lagt av min spaning efter undervattensfarkoster från okänt (=Ryssland) land. Allt som oftast tar jag mig en titt över sjön. Ingen fiende ska gå säker hos mig.

6 kommentarer:

 1. Duktig du är Sverker! Nästan som en retriever.

  SvaraRadera
 2. Åh, Sverker, leg. återställd är den bästa av titlar!
  Du är alltid både vacker och kramgod, men särskilt fin är du där du sitter och uppehåller ditt viktiga spaningsarbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du kan inte ana hur jobbigt det är.

   Radera
 3. Skönt att höra att du är så pigg. Och duktig som en sheltie är du när det gäller att hålla reda på husse. Bra där, valla ihop honom bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör mitt bästa, men du ska veta att det inte alltid är lätt.

   Radera