5 juli 2013

En olycka kommer sällan ensam

OLYCKOR Vad många stora gråsparvar som simmar förbi mitt hus, tänkte jag. ”Ja en olycka kommer sällan ensam”, genmälde husse snusförnuftigt och så på de simmande fåglarna. ”Hoppas de inte landstiger hos oss, Sverker.”

Dagen började redan tidigt, mycket tidigt, med att en flock skränande gråsparvar tog sin morgonsimtur förbi min strand. De var över 40 stycken. Alla syns inte på bilden. Dessbättre gick de inte upp på min gräsmatta och bajsade, som husse var rädd för. Men dagens olyckor var inte slut med det.

Husse hade glömt att låsa dörren när han och jag hade hämtat tidningen. Det straffade sig en stund senare. I det nystädade vardagsrummet stod plötsligt husses syster med sina smutsiga skor.
– Var det inte det jag sade, Sverker, viskade husse till mig.
– En olycka kommer sällan ensam.
– Jag ska bara ut och gå med Massimo, sade husses syster upplysningsvis, precis som om vi hade undrat.
– Han sitter i bilen.
Ytterligare ett bevis på att en olycka kommer sällan ensam. Hon hade med sig sin fula tax också.
Dock är jag inte bara stilig, jag är snäll också. Jag följde med och visade vägen för de bägge olyckorna på den korta promenad som hundstackaren fick. Detta trots att han är en ouppfostrad tax.
Jag bajsade en gång och han bajsade tre gånger.
När vi sedan kom hem, så åkte min syster och den fula taxen iväg. Då var husse och jag glada igen.
Nu hoppas jag att det inte kommer fler olyckor idag.

Hej så länge
Sverker

Leg. olycksdrabbad

SLÖA Jag vill ju inte påstå att det går undan, när man är ute med Massimo och husses syster på promenad. Jag försöker skynda på dem. Fast jag har full förståelse att han gömmer ansiktet i gräset när kameran kommer upp. Jag skulle inte heller visa upp mig om jag såg ut så.

ONÖDIGT Jag begriper inte varför Massimo ska nosa där. Det är ju ingen som har haft den plätten som kisseställe, det har jag redan kontrollerat i morse. Har du sett hur tokigt han har sitt öra?

8 kommentarer:

  1. Det är inte lätt att konkurrera med Dig Sverker. Hoppas att Du får en lugn helg och att husse tar spenderbyxorna på, så att Du får lite extra gott, det är Du värd (husse kanske också kan unna sig lite extra. Hade Du varit här så hade Du fått minst en av mina hamburgare jag skall grilla ikväll./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där har jag otur. Någon hamburgare kan jag inte se fram mot här hemma. Här är det torftigt.

      Radera
  2. Kom husses syster och Massimo bara för att gå en promenad och sen åkte de i väg igen? Kan de inte promenera hemma hos sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tycker nog det. Husses syster har farfars gamla lägenhet, men hon är sällan där. Tydligen kom hon igår. Har jag otur kommer hon och taxen i morgon också.

      Radera
  3. Får Du gå utan koppel nu?/E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. För det mesta, men inte alltid.

      Radera
    2. Så husse har glömt att lastbilen hann stanna?

      Radera