26 april 2013

Så lätt ordnar du själv en ny vinter


Det är sällan det går som man har räknat ut. I dagens skola lär jag dig hur du ordnar en ny vinter. Det är väldigt lätt.
Först bestämmer du dig för att det skulle vara roligt med sommar.
Sedan kommer du på att det skulle nog vara bra om bilen har sommardäck, nu när det ska bli sommar.
Du tar av vinterdäcken och sätter på sommardäcken på din bil.
Nu kan du vänta på att det ska bli vinter.


För att kunna byta från vinterdäck till sommardäck behöver du ha en bil med vinterdäck. Sedan behöver du sommardäck som har stått lutade mot vedboden sedan i höstas.
Du behöver också en domkraft, ett fälgkors och en yxa.
Innan man tar av vinterdäcken är det bra om du först har hissat upp den. Ta en sida i taget.
När du har tagit av vinterdäcken sätter du på sommardäcken och skruvar fast dem. Det måste man göra, annars trillar de av. Sen sänker du bilen, för att raskt övergå till andra sidan.
När allt är klart, kan du lugnt invänta det överraskande snöfallet.

Hej så länge
Sverker

Leg. servicetekniker

SOMMARDÄCK Här har sommardäcken stått lutade mot vedboden hela vintern i väntan på att bli tvättade. Nu går det ju inte alltid som man tänkt sig, men de var smidiga att hämta i år.

REDO Serviceteamet redo att köra igång med däckbytet. Vi räknade att vi skulle behöva dubbelt så lång tid som ett F1 gäng däckbytare, alltså 10 sekunder per däck.

ETTAN Redan det första däcket, höger fram, spräckte alla tidsplaner. Det satt som fastrostat, vilket kanske berodde på att det var fastrostat. Med hjälp av en präktig klyvyxa, som idag fick vara slägga, lyckades vi så småningom få loss däcket. Men det var mer än 10 sekunder.

FÄRDIGA Alla tidsplaner sprack. Först efter 14 minuter var vi färdiga med alla fyra däcken. Vi i serviceteamet (husse och Sverker) är dock rejält trötta efter det slitsamma arbetet. Nu kan vi tryggt vänta in snöstormen.

VINTERDÄCK Här står vinterdäcken lutade mot vedboden i väntan på att bli tvättade. Men först måste vi lägga pumpen i sjön och sedan… ja, vi får se när det blir och hur det går.

4 kommentarer:

 1. En fredagskram + helgkram till världens bästa Sverker.

  Du förgyller min dag/ar (även om jag inte alltid kommenterar) ler i mjugg (som betyder ’le i smyg, för sig själv’) och myser åt din klokhet!

  Kli och klapp

  /Tanten i Hälsingland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för det välförtjänta berömmet. Det är jag verkligen värd, men det är lika roligt varje gång att få beröm. Trevlig helg.

   Radera
 2. Får husse utföra sånt tungt arbete för sin doktor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska vara ok nu, enligt mig.

   Radera