30 januari 2013

Det är ishalt – sanda mina ord

PERFEKT Kanske inte helt perfekt skridskois, men nästan. Genom att först låta alla bilar platta till nedfallen snö och sedan timmar eller dagar senare komma med en plogbil och jämna till ytan, har Tranås kommun lyckats skapa en näst intill perfekt skridskobana. Det är till och med så jag halkar till ibland. Husse fuskar med broddar på skorna.

Att gå ut på en promenad är äventyrligt dessa dagar. Det är inte så att det finns så många isbjörnar eller troll, men det är väldigt lätt att halka omkull. Även en västgötaspets halkar till då och då. Antagligen har kommunen tänkt sig att skridskoåkande motionärer skall ta en tur på Strandvägen.

När vi väl har glidit fram de 400 meterna som Strandvägen (=min väg) utgör, så kommer vi till den isfria Kommunalrådsvägen (=Hättevägen). Här är det ingen risk att halka, eftersom vi nu promenerar på sandad asfalt.
En sväng in på det nya bostadsområdet visar att även där har gatorna fått sig en avhyvling. Detta gäller även Kjejsarvägen, som skenbart verkar sakna hus. Eller finns det hus där? Det kan man inte veta. De enda som trafikerar de gatorna är plogbilen. Antagligen för att det inte ska börja växa mossa på asfalten.
Sen ett meddelande till Tranås kommun: Det är ingen idé att ni letar efter sandkornet på Strandvägen. Husse har redan hittat det och snott det.

Hej så länge
Sverker

Leg. glidare

OFÄRDIGT På sjön är det inte perfekt skridskois än, men så har kommunen inte haft ett finger med i spelet. Lite mer regn och så en termometer som visar minusgrader, så får jag nog snart se skridskoåkare på Sommens blanka is.

KOMMUNALRÅDSVÄGEN Den närliggande kommunalrådsvägen plogas så tidigt, så där bildas det aldrig ordentligt med is. Dessutom är de glada i att sanda både vägen och gångbanan. Skridskoåkare hänvisas till min gata.

KJEJSARVÄGEN Här ligger de grupphus som efter en dyr arkitekttävling uppfördes för fyra år sedan. Liksom kjejsarens nya kläder, kan dessa hus bara ses av dem som är dugliga i sitt ämbete. Vägen är i alla fall välplogad och sandad, men ser du några hus?

1 kommentar:

  1. Det är faktiskt livsfarligt att gå utanför dörren! Inte ett steg utan mina broddar säger jag! Finns det broddar för västgötaspetsar? Tror knappast det, men jag hoppas att husse tar på sig ett par så han inte drullar omkring och hamnar på sjukhus igen.

    SvaraRadera