30 december 2012

2012 var ett tungt år att vandra

LJUSARE Det året som vi snart lämnar bakom oss var inte mycket att ha. Vi får hoppas och tro att vi går mot ljusare tider.

Det är inte alla år som är roliga. År 2012 var en tung vandring för en västgötaspets. Visserligen hade jag mycket roligt också. Det har jag nästan alltid.
Jag förlorade många vänner för alltid och husse bara nästan.
Men nu har du och jag ett nytt år att se fram emot. Vi får hoppas att det blir bättre.
Bara att det inte kommer en katt till. Det räcker med en.

Hej så länge
Sverker

Leg. krönikör

En inkräktare (och ny familjemedlem)


PINSAMT Hur kul tror du att det skulle vara om någon såg mig när Lucy uppför sig på det här sättet. Hon syns fast jag försöker dölja henne så gott jag kan. Jag kan ju få dåligt rykte. Fast lite bra är hon ändå.

SLÖ Den här trötta saken som ligger och sover är en före detta fransk gatflicka som heter Lucy. Agnes kom hemsläpandes med kattan till mig. Nu är det jag som har ansvaret för Agnes katt.

Husse svek sin Sverker för matens skull


SMARRIGT Det var sådan här lyxmat som lockade bort husse från sin Sverker. För att få maten, fick de skära lite i husse. Husse provåt både i Ekjö, Jönköping och Linköping. Själv påstod han att det var för han skulle få ett bättre hjärta. Men han är lika snål med maten som tidigare, så operationen får väl betraktas som misslyckad.

Min fina resursfamilj


KÄMPAR När husse var på de olika pensionaten var det min resursfamilj som fick sköta allt. När husse kom hem, var han så slö av all mat han hade ätit, så min resursfamilj fick fortsätta att hjälpa mig. Jag övervakade förstås så allt gick rätt till. Här är det resurshusse som sliter med gräsmattan, där inte Stig klipper.

RESURSMATTE Om du tror att resursmatte bara var ute och gick med mig varje dag, så har du alldeles fel. Hon hjälpte till att handla, kom med mat ibland och var allmänt tjänstvillig. Just nu bor jag hos min resursfamilj, när husse ånyo är ute och roar sig. Denna gång i USA.

RESURSMATTEBROR Min resursmatte har en bror. Han heter Calle. Honom känner jag väl, då vi har åkt kanalbåt tillsammans i Frankrike. Han kom ända till Tranås från Fagersta när husse var på pensionatet i Eksjö. Min resursfamilj var och roade sig i Frankrike, istället för att ta ansvar för mig. Calle klippte också min gräsmatta.

Sorgliga sista farväl


FARFAR Min bästa farfar lämnade mig i februari. Han hann inte riktigt fylla 98. Jag tycker att jag hade kunnat få ha honom många år till. Han var alltid så snäll mot mig och jag fick alltid många godbitar. På bilden ser du sista gången Agnes var och hälsade på honom.

CATTE En av husses och min familjs bästa vänner var Catte och Göran. Nu är det bara Göran kvar. Catte finns tyvärr bara kvar i våra minnen, men minnane av Catte är desto ljusare. Det var alltid roligt att hälsa på dem och det var roligt när de kom till mig. Göran har hälsat på mig ett par gånger, men Catte fattas.

EGON Redan första dagen jag fick min Agnes kom Egon för att hälsa på mig. Han ägde min resursfamilj. Vi umgicks så där en gång i veckan. Ibland bodde Egon hos mig, ibland bodde jag hos honom. Nu har jag ingen bästa vän längre när Egon inte finns.

7 kommentarer:

 1. Som väl är så brukar ett år bestå av både glada och roliga minnen, men det där med att mista någon ger riktiga ärr i hjärtat. Jag vet! Nu får vi hoppas på ett gott 2013 och jag ser fram emot att läsa din blogg varje dag.Den ger glädje. Gott Nytt År och Du kan väl hälsa lite grann till Lucy/E-beth!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt År till dig också. Det är klart 2013 blir bättre, skam vore det väl annars. Det kan väl knappast komma en katt till?

   Radera
  2. Nej för tusan, inte kan det komma en katt till! Du har uppfyllt din kattkvot för de närmsta 79 åren! Gott Nytt År Sverker!

   Radera
  3. Gott Nytt År till dig också. Jag tycker en katt är lite för mycket.

   Radera
 2. Håller med dig Sverker, 2012 var ett skitår. Jag saknar också min Catte, alldeles förtvivlat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi förstår det och vi tänker på dig så ofta, så ofta.

   Radera
 3. 2012 var ett hejdundrans skräpår. Hoppas det här året för med sig nya, roligare grejer. En extra falukorvstårta på födelsedagen kanske!

  SvaraRadera