17 maj 2012

Sällan har så mycket vackert skådas

UNDERBART Det är sällan man får se så här mycket vackert på en gång. En, två, tre… ja, räkna själv hur många västgötaspetsar du ser på samma bild. Vackrast av dem alla är tyvärr inte med på bilden. (Det var jag, Sverker, förstås.)

Det var hundutställning idag i Gränna. Det var en extra fin utställning, eftersom det var Specialklubben för Västgötaspets som anordnade den. Detta i sin tur innebar med automatik att det bara var västgötaspetsar där. Bättre och finare kan det inte bli.

Resursmatte, som har lite koll på saker och ting, tipsade husse om utställningen. Hon visste om den eftersom Britt-Marie och Åke, mina och hennes kompisar, var domare där i lydnadsdelen.
Alltnog, vi packade in husse, mig, resursmatte och resursmattes bror i min alldeles nya bil (den som Agnes bucklade till i Frankrike) och drog iväg till Gränna.
Vilken lycka! Massor, massor med västgötaspetsar. Så många har jag inte sett på en gång sedan Stora Västgötaspetsdagen i Falköping 2001.
Hur det gick för mig i lydnadsprovet och utställningen? Ja, jag var inte med och tävlade. Det hade inte varit riktigt snällt. Tänk dig om någon ställer upp i en biltävling med en Ferrari, när övriga deltagare hade gamla Folkvagnar från 50-talet. Så hade det varit.
Hur roligt hade det varit för de andra att tävla när segraren är given?

Hej så länge
Sverker

Leg. utställningsbetraktare


JÄVIG I centrum finner du mig, som alltid. På min vänstra sida står resursmatte och till höger Britt-Marie. Eftersom Britt-Marie och jag är gamla kompisar, så hade det säkert blivit prat om jäv när jag i överlägsen stil hade vunnit lydnadstävlingen. Det var nämligen Britt-Marie och Åke, en annan kompis till mig, som var domare där. Det var därför jag inte ställde upp.

TIPS Det är Marit som sköter Västgötaspetsklubbens hemsida. Naturligtvis är hon en trogen läsare av min blogg och jag var glad att kunna ge henne lite tips från ett proffs. Vi har faktiskt träffats innan.

STUDIER Jag och Fabian står och studerar vänster bakhjul på en Land Rover. Gemensamt kom vi fram till att hjulet verkar kraftigare än vänster bakhjul på min nya bil (den som Agnes bucklade i Frankrike). Fabian var snäll, och varför skulle han inte vara det? Han är ju en västgötaspets.

SHOPPING Normalt sett tycker varken husse eller jag att det är roligt att handla. Det är skillnad på min Agnes (hon som bucklade min nya bil i Frankrike), hon verkar ha svart bälte i shopping. Men här fanns det grejer att köpa – allt västgötaspetsrelaterat. Och vet du vad? Husse köpte en skylt till nya bilen (den som Agnes, ja du vet) och en t-shirt med en västgötaspets på.

IDOL Det är inte alltid lätt att vara så berömd som jag. Alla ville komma fram och hälsa på mig. Men det är sådant man får ta, noblesse oblige (=adelskap förpliktigar). Jag får tänka på hur roligt det måste vara för dem att kunna berätta att de har träffat den vackra och manlige, men ytterst ödmjuke, Sverker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar