16 november 2011

Snabbgjord festmåltid för två

RÅVARA Vid all matlagning är det noga med en bra råvara. Blodpudding är en bra råvara. En annan mycket bra råvara är falukorv. Den kan också skäras i tärningar.

För det mesta äter jag bara måltider, men ibland slår husse och jag på stort och tillreder oss en riktig festmåltid för två. Det var vad som hände igår.

För det första är det naturligtvis väldigt viktigt att välja råvaror med omsorg. Jag kan inte nog betona detta. Skulle du vilja äta mögligt paltbröd? Nej, jag tänkte väl det.

Jag hade valt blodpudding och hundmat som råvaror. Husse hade blodpudding och lingonsylt. Om det är en riktig festmåltid, så kan man få den individuellt anpassad.

RECEPT


SVERKER
Blodpudding (helst mycket)
Hundmat
Vatten
Hundmaten lägges i blöt med vatten, som du tar från kranen. Under tiden som hundmaten står och sväller i det friska vattnet, skär du mycket blodpudding i många tärningar.
När hundmaten har svällt i ungefär fem minuter, strör du blodpuddingstärningarna över.
Serveras med friskt vatten.

HUSSE
Blodpudding
Lingonsylt
Skär tre skivor blodpudding och lägg dem på en tallrik.
Sätt in tallriken i mikrovågsugnen i 2 min på nästan full effekt.
Tag ut tallriken och ta 3 matskedar hemgjord lingonsylt. En matsked på varje skiva.
Serveras med bubbel (hemmakolsyrat vatten). Det är ju fest!
SMAKLIG MÅLTID

Hej så länge
Sverker

Leg. finsmakare


KLART Hundmaten har svällt i det friska kranvattnet och blodpuddingstärningarna har strötts över. En måltid som är en fröjd både för ögat, nosen och smaklökarna. Rekommenderas!

VÄNTAN Detta är den värsta stunden vid alla måltider. Jag är tvungen att sitta och vänta tills husse säger ”Varsågod Sverker”. Den tiden är oändligt lång.

HUSSEMAT Inne i mikron snurrar husses mat så käckt. Under tiden blir den också varm på något sätt. Efter två minuter är det så dags att ta ut tallriken och klicka på lingonsylten. En festmåltid för husse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar