28 juli 2011

Grönare gräs än grannen

OVÅRDAT Det här är en syn jag har sett alltför många gånger. Husse kämpar med gräsklipparen i det alltför höga gräset. När han med mycket möda och stort besvär har klippt gräsmattan klar, är den fortfarande riktigt ful. Stora gula fläckar och massor med klippt gräs. En skam för hela området. Jag skäms!

I mitt område har vi boende en tävling: Vem har snyggaste och mest arbetsintensiva trädgården. Husse föredrar naturtomt. Med naturtomt menas att man inte sköter den alls. Vi har alltid placerat oss på sista plats i områdestävlingen.

I år har både jag och Agnes tjatat på husse att han ska bli lite mer områdesanpassad. Husse tycker att vi redan är omgivna med tillräckligt mycket oljud, så han vill inte bidraga med mera.
– Du kan väl åtminstone klippa gräsmattorna, sade jag lite surt till husse, när grannarna helt oväntat gjorde en tillfällig paus i gräsmatteskötseln, så att vi kunde konversera.
– Du kan väl åtminstone klippa gräsmattorna, så ska jag försöka få ordning på dina förfallna rabatter, sade Agnes ännu surare till husse.
– Ja, jag ska lova att jag ska klippa gräsmattorna, flera gånger i veckan till och med, svarade husse till en förvånad flock.
– Vi ska få områdets stiligaste gräsmatta, tillade han segervisst.
Varken Agnes eller jag lät oss imponeras av det angivna löftet. Vi har hört det allt för ofta under årens lopp.
Men kan ni tro; han har hållit sitt löfte! Han har klippt fyra dagar i veckan och han har gödslat den svältande gräsmattan också. Gräset är riktigt grönt. Snart har vi områdets stiligaste gräsmatta.
Jag är så stolt över min husse!

Hej så länge
Sverker

Leg. gräsmatteexpert


GRANNE ETT Vår norra granne Lasse är en flitig gräsklippare. Titt som tätt kilar han runt i trädgården med sin dundrande tranåstillverkade åkgräsklippare. Det behövs ju inte precis något signalhorn på det fordonet. Husse har genom åren slängt många avundsjuka blickar på ekipaget. Husse vill helst inte heller gå, fastän han så väl behöver motionen.

GRANNE TVÅ På södra sidan om oss bor morbror Sven. Han har ingen åkgräsklippare, men han är desto flitigare med sin vanliga högljudda och självgående tingest. När han inte går och skjuter gräsklipparen framför sig, så kör han med sin trimmer. Jämfört med den är gräsklipparen en viskning. Men jag ska inte vara orättvis. Han planterar buskar och träd och rensar ogräs också. Även moster Valdy deltar med liv och lust i de senare aktiviteterna. Fast om sanningen ska fram så arbetar de inte jämt. Bara tio timmar per dag sju dagar i veckan. Trots det vinner de lätt trädgårdsligan i området.

EN KÄMPE Här sitter min husse och kämpar med gräsklippningen. Gräsklipparen styrs antagligen med viljekraft från husse. Dessutom måste man beundra hans förmåga att göra flera saker samtidigt. Han kan både klippa gräset och läsa en god bok. Visst är det väl duktigt. Husse har ordnat så vår gräsklippare knappast hörs. Den stör inte grannarna. Den väcker bara avundsjuka och beundran.

1 kommentar:

  1. Från en semesterfirare28 juli 2011 kl. 23:02

    Haha, en sån husse måste vara en livsnjutare!

    SvaraRadera