18 juni 2014

Fulla förberedelser för midsommarafton

TOMATVAKT Att vakta tomater är en befriande sysselsättning. De är ganska lugna av sig och behöver bara en slurk vatten då och då för att vara glada.

Alldeles snart är det midsommarafton. Då är det extra fördisk och dans och blomsterkransar. Bästa sättet att förbereda sig inför denna orgie av lustifikationer är att följa mitt koncept.

Nu är det bråda dagar när midsommarfirandet ska förberedas. I år, liksom tidigare år, har jag lagt tyngdpunkten på att vara rejält utvilad. Det innebär att jag nu några dagar helt och hållet koncentrerar mig på att göra ingenting.

När jag gör ingenting, måste jag ändå göra något. Jag kan sitta och vakta de livliga tomatplantorna i uterummet, gå behovspromenader och uppsöka skuggiga platser. Det sistnämnda kan vara nog så ansträngande, då solen förflyttar sig med en rasande fart över himlen. Hittar jag en trevlig skuggig plats och sluter ögonen en liten kort stund, så väcks jag direkt av den varma solen.
Trots att jag inte helt och hållet kan ägna mig åt att göra ingenting, så räknar jag med att vara pigg och utvilad när midsommarafton kommer. Och då…

Hej så länge
Sverker

Leg. avslappningskonsult

SKUGGA En del skuggor är bara temporära, som till exempel den här. När husse har tröttnat på att prata med vår granne Leif, så flyttar Leifs bil på sig. Då tar bilen med sig skuggan också och jag får uppsöka en ny skugga. Jobbigt.

MIDSOMMARBLOMSTER I Så här ser blommorna ut på den där busken som inte går att stava till. Inte mycket att ha i en krans på huvudet.

MIDSOMMARBLOMSTER II Syrenbusken hade fina blommor bara för ett tag sedan. Var är de nu? Borta! Så kan det bli ibland.

BEHOVSPROMENAD Lite då och då rycks jag bort från att göra ingenting. Det kan till exempel vara som här när jag ska ut och gå f att uträtta nödiga behov. Rycks jag upp för att äta eller fördiska, är det väldigt positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar