9 april 2013

Ska drömmen om en husbil äntligen besannas?

SVÅRT Vilken husbil skulle jag bli stiligast tillsammans med? Det är inte lätt att välja. Själv tror jag att den som står närmast, skulle passa bra ihop med mig.

– Om vi skulle åka och titta på husbilar Sverker? Det var husse som frågade sin kloka och stiliga västgötaspets.
Ja, det kunde ju vara kul. Jag minns mina resor runt om i hela Europa med glädje. Då åkte jag just husbil, utom ett år då jag åkte kanalbåt i Frankrike.


Det finns många fördelar med husbilar för en västgötaspets. Jag behöver inte sitta på samma ställe, utan jag kan trava runt mellan alla. Eller också kan jag gå och lägga mig i min säng. Sängen brukade förvandlas till soffor på dagarna, men då kunde jag ligga i en av dem.
Dessutom hade jag min vattenskål på golvet, vilket är ganska praktiskt.
När det var matdags behövde inte jag sitta ensam i bilen, utan jag deltog med liv och lust i måltiderna. Fördisk blev det också, vilket det aldrig blir om husse äter längst med vägen någonstans. Bara fördelar alltså. Dessutom kom vi till en ny plats nästan varje dag, med nya spännande dofter.
Självklart ska vi köpa en husbil, men …

Hej så länge
Sverker

Leg. semesterexpert

FORNTID För nio år sedan sådär, kunde det se ut så här när vi äntligen var hemma i Sverige igen. Då hade vi varit ända i Italien och Danmark plus lite länder däremellan. På bilden ser du en husse, som håller i en Sverker, och en Agnes, och en ex-matte och en Julia. Nu skulle det väl bara bli husse och jag. De andra, som alla är svikare, får du tänka bort.

JÄTTESVÅRT Men vilken ska jag ta? Oj, vad många det finns. Dessutom visade det sig att det fanns massor inomhus också. Det här blir inte lätt!

PRAKTISKT I den här husbilden fanns det två sängar. Ganska praktiskt, eftersom husse kunde få en egen säng. Då behövde inte jag honom i min säng, som jag har nu varenda natt.

SKYLT Alla husbilar hade en skylt i framrutan. Husse tyckte det var väldigt fiffigt, sade han. Då kunde han se exakt hur mycket pengar det fattades för att han skulle kunna köpa just den husbilen. I exemplet ovan saknas det 395.000 kronor, på öret, för att han skulle kunna slå till och skriva under köpekontraktet och åka hem med en husbil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar