2 mars 2012

Full fart i skogen för att skingra tankarna

GLÄDJE Idag när vi var ute så sprang Agnes och jag lite. Det fick oss att minnas sommarens träningsrundor då jag var Agnes coach. Genast kände vi oss lite bättre till mods, även om vi är sorgsna i sinnet.

Idag tog jag, min Agnes och husse en promenad för att försöka hitta våren.
– Det är bra för att skingra tankarna, sade husse.
Han frågade Agnes om hon ville följa med. Det ville hon naturligtvis gärna.


Vi gick den långa rundan, för husse tyckte att jag behövde lite extra motion. Det har inte blivit så mycket av det sedan farfar dog.
Det är faktiskt ganska varmt ute. Först provdrack jag lite vatten i husses sunkiga damm, men det var mest is där.
Sedan gick vi iväg för att leta vårtecken. Vi hittade snödroppar redan i trädgården. Jag hjälpte till att ta bort lite löv. Så vi kunde se dem bättre.
På vår promenad hittade vi tussilago och myror. Myrorna var ute och luftade sig efter en lång vinter i stacken. De såg lite trötta ut.
I skogen sprang först Agnes och jag och därefter lekte vi budföring. Då springer jag mellan Agnes och husse, som är nästan 100 meter från varandra i skogen. De flyttar sig hela tiden, så de kan vara svåra att finna De försöker gömma sig, men de glömmer att jag har god hörsel och bra väderkorn. Fast det är inte alltid så lätt, så det krävs en västgötaspets för att klara av det.
På vägen hem hittade jag en vattenpöl som jag kunde dricka i. Motion är jobbigt.
Efter promenaden kände vi oss alla bättre till mods, efter att ha skingrat våra tankar lite.

Hej så länge
Sverker

Leg. tankeskingrare

PS Jag vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer. De tröstade och värmde. DS

SNÖDROPPE 1 Konstigt nog hittar vi alltid vårens första snödroppar vid Agnes hus. Varför det är konstigt? Jo, den rabatten ligger alltid i skugga, så jag tycker de borde vara sist. Agnes säger att de är först där, bara för hon är en så varm person.

SNÖDROPPE 2 Blommorna är ju inte så stora än, men det beror på att det är så tidigt. De kommer att bli större hoppas vi.

TUSSILAGO Tänka sig att jag hittade en tussilago. Eller flera om jag sanningen ska fram Du ser en till över mig också, om du tittar noga. Det fanns inte så många, men det är ändå ett riktigt vårtecken.

MYROR 1 Solens varma strålar hade fått myrorna att gå ut från deras vinteride, för att få lite frisk luft. De var inte särskilt pigga, men tillräckligt pigga för att krypa upp på mig. De kliar.

MYROR 2 Några stycken av myrorna (Tilda, Elsa och Myrna) var så nyfikna vad som har hänt under vintern, så de klättrade upp på ett grässtrå för att kunna se bättre. Vad jobbigt det måste vara att vara kort, så man inte ser allt.

TÖRSTIG Om du har ägnat dig åt att först springa med Agnes i minst 673 meter, för att sedan direkt efteråt leka budföring i 2,391 kilometrar, då vet du att du blir törstig. Då är det bra att det är vår, så det finns stora vattenskålar i skogen där du kan släcka din törst.

2 kommentarer:

  1. Skönt att naturen finns till hands när man behöver hämta kraft och energi. Första riktiga vårdagarna är oslagbara.

    SvaraRadera