21 september 2011

Den stora miniatyrjakten

BÄRFIS Tänk vad husse blev lycklig, när han fick se denna bärfis. Han är väl antagligen en av de få som någonsin har blivit glad för en bärfis. Dock fick kanske den stinkande insekten sin stund av lycka, när den blev förevigad av husse.

Husse köper gärna på sig saker han inte behöver, bara de är dyra. Det senaste han inte behöver är ett dyrt makroobjektiv. Han ska bli naturfotograf.

– Det kostar bara 60% i USA jämfört med priset här, försvarade han sig.
– Och jag har alltid önskat mig ett.
Bilden på den stinkande bärfisen som så olyckligt registrerades i husses kamera, inspirerade honom till dagens miniatyrjakt med det nya objektivet. Vi gick åtta kilometer.
Hur det har gått med naturfotografen tycker du?
Det hade kunnat bli mycket godsaker till mig istället för ytterligare ett onödigt objektiv.

Hej så länge
Sverker

Leg. makrohund


MYRA Varför ska husse ständigt hålla på med att reta upp myror. Jag har ju redan beskrivit hur pantade de är. Myror bits och luktar illa. Lämna dem ifred!

BLADLUS Om nu en bladlus har hamnat så fel, så att den kryper på min soptunna, är det inte då helt fel att fotografera den. Varför ska detta lilla millimeterstora djur behöva skämmas och hängas ut? Om man är så himla liten, så kan ju inte hjärnan vara alltför stor.

FLUGA Jasså, du ser ingen fluga? Sanningen är den att flugan flög när husse körde upp det nya, och onödigt dyra, objektivet i flugans facettögon. Snöbären satt dock kvar och hamnade i kameran – och på min blogg.

FJÄRIL Jasså, du ser ingen fjäril? Sanningen är den att fjärilen flög när husse körde upp det nya, och onödigt dyra, objektivet i fjärilens facettögon. Mitten av prästkragen satt dock kvar och hamnade i kameran – och på min blogg.

ANVÄNDBART Här kan du se att husses nya, men onödigt dyra, objektiv inte är helt kass. Det går även att använda till att ta bilder av västgötaspetsar som kommer springande på stigar. Men det hade ju gått lika bra med husses gamla objektiv.

2 kommentarer:

  1. Såklart husse ska ha macro och tele. Då kan han ju ta kort på dej från många fler perspektiv, han bara tränar på bärfisar och löss, så att det blir riktigt bra när han tar riktiga kort på dej sedan!

    SvaraRadera
  2. Riktigt stilig bild på dig! Idag såg jag en mycket stilig hund på väg hem från jobbet. Inte riktigt lika stilig som dig, men det var den bästa rasen :)

    SvaraRadera