11 februari 2013

Svårt att kämpa sig igenom vintern

TRÖTTSAMT Jag har beslutat att vintern inte är så rolig. Titta bara vad jag får kämpa för att ta mig över en snövall. På sommaren finns ingen snövall där, så då kan jag bara trava på.

Idag kostar jag på mig att drömma lite. Jag börjar bli trött på vintern. Det är husse med. När det blir vår kan man gå ut och lukta på blommor.
Sen blir det sommar och då brukar Agnes komma hem. Det kan bli lite för varmt. Ibland åskar det, och det är synnerligen otäckt.
Hösten är inget jag längtar till, för då tänker man bara på vintern som kommer snart.
Jag hoppas det blir sommar väldigt snart. Man får ju faktiskt drömma.Hej så länge
Sverker

Leg. drömmare

VÅR Det här är en tid jag kan drömma om. Tidig vår och vitsipporna vid stora stenen börjar blomma. Om Agnes kommer hem plockar hon vitsippor och pryder mitt hus med.

VÅR Blommande körsbärsträd är också något man kan drömma om. Om Lucy kommer hem, så kan hon klättra omkring bland alla blommor. Jag vill inte klättra i trän.

FÖRSOMMAR Massor med blommor i min trädgård. Löven har slagit ut och det bildas små grottor där jag kan gömma mina ben. Det är något att drömma om.

SOMMAR Nu är det andra blommor som blommar. Ute på sjön är det folk som åker runt med sina båtar. Bara det inte åskar, för det är inte kul. En åskfri sommar drömmer jag om.

HÖST Hösten är inte mycket att drömma om. Visserligen kan löven vara tjusiga, men det blir kallare och mörkare. Jag står och spanar efter den försvunna sommaren, men ser den inte. Men tänk om jag skulle se sommaren och kunde locka tillbaka den. Det kan jag ju alltid drömma om.

11 kommentarer:

 1. Man tycker verkligen att vädret borde anpassa sig efter västgötaspetsarnas benlängd! Det anser i alla fall våra två västgötadamer :)

  Tack för en underbar blogg, Sverker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet. Visst skulle det räcka med snö upptill magen. Sommaren är bättre!

   Radera
 2. Det var en kämpig snöhög du har att bemästra Sverker!

  Har du hört något från Lucy? Tänker hon stanna hos Per för evigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tyst från Lucy, men Agnes och jag ska nog hälsa på henne i helgen. Agnes kommer hem, förstår du.

   Radera
  2. Åh, vad roligt att Agnes kommer hem till dig. Hon kommer att lysa upp den kalla vintern./E-beth

   Radera
  3. Vi ska till och med åka och hämta Agnes i Uppsala. Men först ska vi ända till Stockholm.

   Radera
 3. Vilken fin och melankolisk höstbild av dig när du spanar efter sommaren! /Sigge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är ju inte så sprallig precis.

   Radera
 4. Vilka fina bilder......man längtar ju halvt ihjäl sig efter sommaren. Tänk att kunna säga till matte eller husse att nu går vi ut....och så bara går man, utan att behöva vänta på att de ska klä på sig massor av kläder. Du kan väl hälsa till Agnes, Per och Lucy. Förstår att du har mycket att stå i nästa helg.
  Hälsningar från Lotus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska hälsa till alla. På sommaren brukar jag kunna gå ut utan att fråga, eftersom det brukar vara öppet.

   Radera
  2. Du lyckans ost......brukar också egentligen kunna gå ut och in som jag vill, OM inte det är någon tik i närheten som löper, för då kan jag inte alltid behärska mig./Lotus

   Radera