30 november 2013

Polly vet hur man lindrar smärta

SVÅRÖPPNAT Det krävs både talang och stark vilja att få upp fina paket när man är svårt skadad. Men jag lyckades och det var värt mödan.

När jag led som allra mest igår, så ringde det på dörren. Det var Polly som kom på besök. Med sig hade hon sin matte, men det bästa av allt var två smällkarameller, som dessbättre inte smällde.

Jag fick de bägge paketen. ”Krya på dig Sverker” stod det på dem. Jag kände genast att det var bråttom att öppna dem. Trots mitt smärtsamma handikapp, så lyckades jag få upp dem.
Ett innehöll ett gott tuggben och det andra innehöll en god korv. Visst var det snällt av Polly och ge mig presenter?
Faktum är att efter presenterna hade tagit slut, så kände jag mig mycket bättre.

Hej så länge
Sverker

Leg. presentmottagare

POLLY Polly är en liten tjej, som hälsar på ibland. Hon är verkligen medicinskt bevandrad, för hon vet hur man lindrar smärta. Det vet inte somliga hussar.

Ett HURRA för födelsedagsbarnet David

SEATTLE Har du varit i Seattle, så ser du att den här bilden är tagen där. Det är nämligen där min David bor. Han fyller år idag och därför hurrar jag. Med på bilden är också hans fru Stephanie, son Evan och så min David och dottern Emily.

För precis 39 år sedan föddes min David. Då bodde han i Lillaryd straxt utanför Tranås. Idag har Lillaryd bytt namn till Trafikplats Tranås norra.
För länge sedan, redan innan jag var född, flyttade min David till Seattle som ligger i USA.


I vilket fall som helst så fyller min David år här. I Seattle fyller han inte år riktigt än, beroende på att klockorna går nio timmar fel där. Detta hindrar dock inte mig från att önska honom en riktigt trevlig födelsedag tillsammans med sin familj. Dessvärre kan jag inte vara där och gratulera själv.

HURRA HURRA HURRA HURRA

Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

FÄRJA Om man är i Seattle kan man åka färja. Enligt husse kommer man till en ö, där man kan köpa glass. Så jag förstår att Evan, David och Emily åkte dit.

Dagens ord på livets vägSå ont som det har varit om svamp i år har jag i benet!


Sverker
(2000–)

29 november 2013

Film på en svårt lidande hund


PLÅGAD Värre än så här kan det nog inte bli. Titta bara på mig när jag går på tre ben. Dessutom lyckas jag kissa stående på nästan bara två ben.

Jag gör ett litet experiment (=försök) idag och lägger upp rörliga bilder. Detta bara för att du ska se hur svårt jag har det.
Lägg särskilt märke till hur synd det är om mig när jag vill bli uppburen för trappan. Husse bara filmar och jag får lida.


Annars mår jag inte alls bättre i tassen, men det är stängt hos veterinären idag.
– Vi får vänta och se hur det går, säger min empatibefriade husse.
Trots alla uppmaningar från er läsare, har jag inte fått någon korv. Det hade ju dämpat smärtan och dessutom varit till stor tröst.
Jag ligger mest och vilar idag. Som du förstår kan jag inte ut och gå så mycket.
Mest lider jag dock.

Hej så länge
Sverker

Leg. moviestar

Dagens ord på livets vägNär olyckan är ute, är det bäst att vara inne.


Sverker
(2000–)

28 november 2013

Syndast om mig i hela världen

ONT Jag har väldigt ont i mitt ben. Jag skadade mig svårt när jag var ute och sprang i min skog. Jag har så ont så husse sa att vi bara får ta korta promenader idag. Jag går mest på tre ben. Det blir inte så mycket i dagens högklassiga blogg, men jag tycker att du ska tycka synd om mig. Jag gör nämligen det. Dessutom blåser det ute.

Hej så länge
Sverker

Leg. skadad

Dagens ord på livets väg


Mitt stora bekymmer är inte att husse har misslyckats, utan att han är belåten med sina misslyckanden.


Sverker
(2000–)

27 november 2013

Ett kalas utan kras

SNÅLT Fastän jag stod och övervakade tillagningen av lammköttet, så fick jag inget. Farfar var betydligt bättre på att laga mat. ”Hoppsan”, sade farfar och en stund senare trillade det ner en rejäl köttbit till mig. Massimo är inte matlagningsintresserad.

I söndags var bjuden på kalas till husses syster och Massimo. Min Agnes och min husse fick jag också ta med mig. Dessvärre blev det som vanligt. Det var husses syster, min Agnes och min husse som vräkte i sig. Jag och Massimo blev näst intill utan.

Vi kom i väldigt god tid, eftersom husse hade tagit fel på tiden. Så kan det gå, när man inte har alla hästar inne.
Jag såg till att vi fick en bild med dammsugaren framme. Då skäms nämligen husses syster. Det är farfars gamla dammsugare, jag känner nog igen den. Husses syster bor ibland i farfars gamla lägenhet. Det är hennes lägenhet nu.
Förr, på farfars tid, var det mycket lönsamt att uppehålla sig i köket när maten lagades. Husses syster är inte alls lika generös. Jag fick inget, fastän jag såg hungrig ut. Massimo fick inget heller. Han såg inte hungrig ut, men han är smal som en speta.
Dessvärre var det ingen som spillde vid bordet heller. Det uppfattade jag som negativt.
När alla hussar och mattor hade ätit klart, fick Massimo och jag var sin tallrik att fördiska. Jag blev färdig först.

Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse

UPPMÄRKSAM Vem vet, kanske husses syster går omkring med något ätbart. Men det gjorde hon förstås inte. I alla fall inte till mig. Lägg märke till att farfars gamla dammsugare står framme!

DUKNING Fint ska det vara. Husses syster står och viker servetter. Hemma hos mig ligger det i bästa fall en bunt av billigaste IKEA-servetterna på bordet. Duken har husses mamma vävt. Den fick inte min husse spilla på.

LJUS Det är tydligen lite osäkert med elekriciteten, eftersom husses syster tände ljus. Lägg märke till hur glad min Agnes ser ut. Hon koncentrerar sig inför måltiden. Fördisken var god, så maten var nog också god.

Dagens ord på livets väg


Att sprattla med benen och säga hoppla uppfattas ofta som ett tecken på livsglädje.


Sverker
(2000–)

26 november 2013

Nu slipper jag skämmas över min matskål

RÄTT/FEL Matskålen till vänster är min nya skål. Den är rätt, för det står DOG på den. Hund betyder det. Matskålen till vänster är min gamla skål. Den är fel, för det är morötter på den. Kanin betyder det.

om du kom ihåg så glömde min husse min matskål hos Tora och Anders i Uppsala. När han väl kom ihåg och ta hem den, hade han sönder den när han packade upp.
Sedan kom katastrofen: min husse köpte en matskål som var avsedd för kaniner med morötter på.


Nu fick jag gå hela dagarna och vara orolig över att någon skulle komma och hälsa på. Oj, vad jag hade skämts då.
– Det var märkligt vad kaninen är lik en västgötaspets.
– Jag trodde att Sverker var en hund. Varför äter han ur en kaninskål?
Dessbättre slapp jag sådana kommentarer.
I lördags köpte husse äntligen en ny matskål till mig. Gissa om jag blev förvånad? Det står DOG på den, vilket är utrikiska och betyder hund. Jag är en hund, så det är helt rätt.
Vad som är helt fel, är att matskålen är alldeles för liten. För min husses portionstilldelning räcker den, men det kanske kommer någon vettig människa, som vet hur mycket mat jag behöver, som vill mata mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. matskålsägare

YNKLIG Även om min nya matskål är rätt, så är den fel. Har du sett en ynkligare portion? Knappast. Man kan ju tro att det är en kaninportion.

GODKÄND Vid det praktiska provet av den nya matskålen, så kunde jag godkänna den. Det var ju en likadan jag hade innan. Felet är bara att den innehåller för lite mat och fel mat. Jag undrar hur många lövbiffar det får plats i den? Det tycker jag skulle vara en bra test.

EFTERRÄTT Du ser att jag ätit upp ordentligt. Nu väntar jag bara på efterrätten. Den uteblev igen. Som alltid. Numera står matskålen i en likadan tallrik som min vattenskål, så nu står den still, vilket kan vara praktiskt.

Dagens ord på livets väg

Överraskningar bör aldrig komma oväntat.


Sverker
(2000–)

25 november 2013

Fotstöd eller prinsessa

FOTSTÖD När jag tittar på TV sparkas jag in i ett hörn i soffan. Inte nog med det. Jag får tjänstgöra som fotstöd och fotvärmare åt min husse.

Efter att ha varit och hälsat på kattan Lucy, den före detta franska gatflickan, så kan man inte undvika att reflektera över hur olika ödet drabbar oss.
Jag kan erkänna att Lucy hade en dålig start på Toulouses gator, men för den skull behöver hon ju inte ha det bättre än mig nu.


Det är inte nog med att hon får mycket bättre och godare mat. Nej då. Hon har kuddar och liggplatser överallt. Hon sitter på matbordet och äter från min Pers tallrik. Jag får på sin höjd fördiska.
Tittar jag på TV, så får jag tränga in mig i ett hörn och vara fotstöd åt min husse. Lucy, den bortskämda kattan, har en egen kudde i soffan, där hon ligger som en prinsessa. Jag ger mig den på att hon får titta på Animal Planet hela dagarna. Dessutom har hon mycket, mycket större tv-bild.
Vad händer om jag skulle leka med blommorna hemma hos mig?
– Fy Sverker, skulle det säkert låta från min oförstående husse.
Vad händer när Lucy leker med blommorna hemma hos sig?
Hon får fortsätta med det! Dessutom har min Per köpt en plantering med kattgräs som håller på att gro.
Vem köper hundgräs till mig?

Hej så länge
Sverker

Leg. förtryckt

TRON När Lucy tittar på TV ligger hon på en egen tron. Hon behöver varken vara fotstöd eller fotvärmare. Har hon inte lust att leka prinsessa framför TV:n, kan hon gå ner i köket och äta lite lövbiff.

VÄXTMÖRDARE Lucy både fransar och äter växter. Hon kammar bladen med sina klor, så de går sönder. Sedan tar hon en tugga då och då. Vad blir straffet? Hon ska få eget kattgräs! Dessutom sitter hon på bordet. Det får inte jag.

Dagens ord på livets väg


Av två onda ting väljer jag alltid det jag inte prövat.


Sverker
(2000–)

24 november 2013

Jag hälsade på min Per och hans bortskämda katta

ÖVERVAKNING All matlagning skall ske under min övervakning. Roligt att veta vad det blir att äta. Dessutom kan någon tappa något. Men det var bättre på farfars tid. Han tappade alltid stora bitar till mig.

Igår var jag och hälsade på min Per. Med par resan hade jag tagit med mig min Agnes och min husse. Eftersom vi ändå var hos min Per, så blev det av sig själv så att vi också hälsade på kattan som bor hos honom.

När vi kom fram, var min Agnes väldigt hungrig. Det kan vara nyttigt för henne och känna hur det känns, när man är utan mat. Jag blev lämnad hemma med kattan Lucy, när de andra åkte och handlade, men jag hoppades att de skulle tänka lite på mig.
Kan du tro, snart fräste det trevligt från två stekpannor på spisen. En stekpanna till min Per, min Agnes och min husse och en egen stekpanna till mig. Tacksamt och hungrigt följde jag matlagningen från golvet. Jag undrade vilken av stekpannorna jag skulle få.
Nu går det ju alltid som jag tänkt mig, men jag fick fördiska så småningom.
Men hur var det med kattan Lucy, den före detta franska gatflickan, undrar du säkert. Jo, som vanligt intog hon snabbt platsen under soffan när hon hörde min husse. Han försökte ju ta henne från Per för ett år sedan sådär. Det vill hon inte.
Däremot ville hon hälsa på mig och då tittade hon över soffkanten. Hon hoppade nämligen upp i soffan. När min Agnes kom låg hon också kvar i soffan.
Jag fattar inte varför hon är rädd för min husse. Han tänker inte ta henne och jag vill inte ha henne här hemma. Jag tar hellre hela fördisken själv.

Hej så länge
Sverker

Leg. besökare

SPÄNNANDE Vilken av stekpannorna är till mig? Ja, det var riktigt spännande när de gjorde två olika tacosköttgrejer. Vilken skulle vara bäst till en västgötaspets? Ja, det blev ju inte alls som jag tänkt mig. Så kan det också gå.

HUSSEPOSITION När kattan Lucy hörde min husses steg i trappan bara dök hon in under soffan. Där låg hon och tittade malligt på min husse, som inte fick, eller kunde, klappa henne.

SOFFPOSITION Nu har kattan Lucy flyttat sig till sin position i soffan. Om husse skulle gå dit, så skulle Lucy gå till sitt gömställe under soffan. Sådan är hon.

ORÄDD Om jag eller min Agnes är i faggorna, så ligger hon kvar i soffan. Då är hon inte rädd. Det är antagligen skönare uppe på soffan än under för en katta.

LÄSKIGT Den här bilden vill jag helst inte se. Inte bara för att den är suddig, utan för att MIN Agnes ligger och gosar med den fula f.d. franska kattan. Jag finns där också! Detta är inget en västgötaspets ska behöva uppleva.

Dagens ord på livets väg


Stor blygsamhet finner man alltid tillsammans med framstående karaktärer.


Sverker
(2000–)