6 december 2014

Ett lyft för USA när husse lämnade landet

UPPÅT När flygplan startar, så åker de först på en väg. Innan vägen tar slut, så börjar de åka uppåt. Då flyger de. De har en plan de flyger efter. Det är därför det heter flygplan.

Äntligen så kom min husse iväg från USA. Nu får de klara sig utan honom, vilket de säkert gör. Var han finns nu, det vet jag inte. Han kanske kommer med några selfies senare från Amsterdam eller så.
Enligt min plan, så ska vi åka till flygplatsen i Linköping idag. Där kanske vi hittar en förvirrad husse i den stora ankomsthallen.
Vi hörs i morgon som vanligt.


Hej så länge
Sverker

Leg. hussemottagare

OORDNING Enligt husse är det ingen ordning på solen när man flyger. Ibland är den uppe och ibland är den nere. Hur mycket klockan är, kan man aldrig veta. Just här verkar solen vara uppe, men det är väldigt vad svart det är.

Dagens ord på livets väg
Det spelar ingen roll vem som stöder mig när jag har rätt, vad jag behöver är någon som håller med mig när jag har fel.


Sverker
(2000–)

5 december 2014

Till och med katten har tröttnat på husse

BOOTS Trots att husse säkert har försökt att muta den amerikanska 21-åriga katten Boots med massor med godis, så har nu Boots tröttnat. Boots vill att min husse åker hem till sin Sverker.

Nu får det vara nog. Måtte min husse hitta sitt pass och ta nästa flygplan hem. Det behövs någon som tar hand om guldfiskarna. Dessutom saknar jag verkligen fördiskningen.

Nu borde inte min husse ha något mer att göra i Seattle. Han har firat Thanksgiving. Han har sett på hur huset har juldekorerats ute och inne. Han har firat min Davids 40-årsdag. Han har träffat sina barnbarn Evan och Emily. Jag hoppas att han har köpt present åt mig, men inte till Lucy.
Dessutom har jag läst att det dyker upp frestelser i Seattle för folk med dålig karriär. Är det något som min husse har, så är det dålig karriär.
Så snälla husse. Du behövs här hemma nu. Jag vill fördiska!

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmaväntare

JULGRAN Direkt efter Thanksgiving drar det igång med att göra julfint. Ingen rast och ro där inte. Här ser du Evan och Emily dekorera julgranen, som redan har över 1.000 lampor.

SYSTER På sin födelsedag kunde min Agnes gratulera sin bror David via Skype. Min Agnes är också Davids syster.

FINT Davids hus har så många lampor, så de brände en 15A säkring. Efter att sådär 500 lampor bytts ut mot LED-lampor, blev huset så här fint. Hemma har vi en stjärna i ett fönster.

40-ÅRING Men är det inte min familj i Seattle, som sitter där och äter? Jo, det är det. Det ser man på att det är 40-åringen David som sitter till vänster och sedan Evan, Emily och Stephanie. Husses tallrik syns, men han var säkert för ful att vara med. Säkert mycket fördisk jag missade.

TÅRTA Naturligtvis ska man ha en tårta om man fyller år. Det fick David. Jag fick ingen. Emily och Evan ser på och Stephanie filmar med sin telefon.

RISK Har man så dålig karriär som min husse, så är det alltid en risk att falla för frestelse. Dessutom går han säker på varenda reklamtrick. Nej, det är hög tid att han sätter sig på nästa flyg hem. Bara han inte blir kvar i Amsterdam.

Dagens ord på livets vägJag tänker ofta på hur vackert det kan vara på min sjö Sommen, när vinden mojnar och seglarna får ro.


Sverker
(2000–)

4 december 2014

Profilen som ska rädda Sverige

RÄDDARE Nu behövs det en stark profil. Låt solen gå upp och skingra mörkret i Sverige. Det finns bara en som kan få vårt land att lysa igen: Sverker!

Efter regeringens nederlag, vilket jag förutspådde, är det dags att ta ett rejält tag om Sverige. Alliansen har misslyckats i valet. Socialdemokraterna har misslyckats med budgeten. Men misströsta inte; det finns ett starkt icke rasistiskt alternativ kvar som kommer att styra landet med järntass, men inte med järnrör: SVERKER!

Nu kommer det att behövas krafttag för att kunna vända upp och ner på Sverige och hälla ut alla misslyckade politiker. Det behövs en Sverker.
Jag skulle lägga en budget som alla med glädje kunde acceptera. Det kommer att bli mer pengar till alla. Lika skatt för alla. Samma förmåner och pensioner till alla som för politiker. Nästan gratis sjukvård på djursjukhus.
Med andra ord: En röst på Sverker är en röst för en bättre och lyckligare värld för alla. Till och med för katter.

Hej så länge
Sverker

Leg. räddare

SJÄLVKLART Vid nyvalet behöver du inte tänka och fundera vilken lapp du ska lägga i kuvertet. Det finns bara ett vettigt alternativ och det är Sverker.

ONÖDIGT De andra partierna behöver inte sätta upp några affischer, nu när de alla har visat sin oduglighet. Det enda förnuftiga alternativet har alltid varit och är Sverker!

SENASTE Jag är redan i full gång för att förbereda det val, som måste äga rum innan jag tar över regeringsmakten. Jag tror till och med att Lucy ska få vara med att styra lite om hon vill.

Dagens ord på livets väg
Förr höll sig makthavarna med hovnarrar. Det behöver våra dagars makthavare inte längre.


Sverker
(2000–)

3 december 2014

Jag fick tre söta tjejer som nya vänner

NYHETER Tänk att jag fick alldeles nya vänner. Det händer inte så ofta. Det är Saga och jag som får lite godis av Sagas mattar Vera och Greta.

Det hela började när jag hjälpte min resurshusse att fixa till adventsgranen. Han hade knappast klarat det själv. Vem går förbi på gatan om inte Saga. Med sig hade hon sina småmattar Vera och Greta. Naturligtvis ville de hälsa på mig.

Alla tre är väldigt imponerade av min blogg (nu över en halv miljon!). Det är jag också.
Saga har ingen blogg, men hon har ett Instagramkonto som heter ”Saga_golden_retriver”, om jag har fattat rätt. Där kan du se bilder på söta Saga. Jag ska nog försöka leta rätt på henne.
Jag kunde ge Saga många goda och ovärderliga tips om lämpliga fotograferingsposer. De råden kommer säkert väl till pass när hon ska bli populär på Instagram.
Saga var mycket söt – vi fick godis för sitta snyggt på bilderna – men inte tillräckligt för att ställa upp till 100 procent. Jag vet att det fanns prinskorv i kylskåpet ¬– varför bara vanligt levergodis, när det fanns delikatesser inne i köket. På ena bilden gör jag mig en vända, för att se om det möjligen fanns lite prinskorv till en svulten väsgötaspets.

Hej så länge
Sverker

Leg. IT-rådgivare

HJÄLP Du ser ju ganska enkelt att min resurshusse är i stort behov av hjälp. Att fixa en adventsgran krypandes på alla fyra på en våt gräsmatta, tycker jag säger allt.

STARSTRUCK Jag finner det helt naturligt att Saga blir lite starstruck när hon träffar en sådan kändis som jag. Det är nog inte varje dag hon gör det. Det är alltså inte så konstigt att hon vänder bort sitt huvud.

VÄNNER Ett gruppfoto av mina nya vänner Vera, Greta och Saga. Själv håller jag på att leta korv i bakgrunden. Vem vet, det kanske finns en där som är avsedd för mig.

Dagens ord på livets väg

Riktiga vänner är som stjärnor… Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där för dig.


Sverker
(2000–)

2 december 2014

Husses snålhet lägger krokben för min karriär

SNÅLJÅP Inte lär min otroligt snåla husse ens tänka på att försöka muta in mig i kommunledningen i Tranås. Ser du hur korkat snål han blick är?

Min snåla husse stoppar min politiska karriär. Han skulle aldrig få för sig att betala $5000 för att jag skulle bli borgmästare, om så bara för en dag.
Fridas husse däremot tvekade inte, utan betalade villigt massor med dollar för att glädja sin lilla hund.


Om jag ska vara opartiskt korrekt i mina åsikter, så tycker jag att jag skulle göra mig betydligt bättre som borgmästare än Frida. Jag är betydligt stiligare och dessutom manligare. Konstigt vore det väl annars, med tanke på att Frida är en tik. Dessutom är hon inte ens västgötaspets.
Om den dagen skulle komma att jag kunde bli kommunalråd för en dag – om husse betalade – så skulle han inte satsa en krona. Så snål är han.
Nu är det kanske svårare att köpa in sig i den politiska världen i Sverige, än vad det är i USA, där Frida och hennes husse bor. Det var så Frida kunde bli "Mayor of San Francisco for a Day". Så kan det gå om man har en husse som älskar sin hund. Det har tydligen Frida till skillnad från somliga andra.
Jag får väl vara nöjd om jag får fortsätta att bestämma här hemma.

Hej så länge
Sverker

Leg. oälskad

LEDSAMT Hur tror du att det känns, när man får läsa om sådant här i tidningen? Det är ju inte en glädjens dag, kan jag säga.

ÄLSKAD Dean Clark heter chihuahuan Fridas husse. Han måste älska henne, när han satsar 5.000 dollar på hennes politiska karriär. Hur mycket tror du min husse skulle kunna tänka sig?

OPASSANDE Visst skulle jag passa mycket bättre här, istället för Frida? Tänk dig en tjusig västgötaspets som heter Sverker, istället för denna lilla ynkliga hund.

Dagens ord på livets väg

Det är meningslöst att argumentera med min husse. Han har ju alltid fel.


Sverker
(2000–)

1 december 2014

Detta är inte bilderna som aldrig togs

FÖRSVUNNEN Detta är min fina korvljusstake. Om bilden efter denna bilden hade tagits, så hade du sett att ”ljusen" saknades. Jag vill passa på att här påpeka att det finns en fin hästvariant av min stake hos Trulzan.

Man ska ju aldrig räkna ut något, för det går ändå aldrig som man tror. Jag hade designat en väldigt fin adventsljusstake, som du kanske såg i förgår. Tyvärr visade det sig att den inte klarade tidens tand (=i detta fall min tand). Den underkändes av min resursfamilj.

Fast skam den som ger sig. Min resursmatte, som tydligen är emot allt nyskapande, ville ha en mer traditionell adventsstake med ljus och fullkomligt oätbara dekorationer i form av massa tomtar och svampar.
Efter mycket förhandlande, så enades vi om en adventsljusstake med ljus och med stämningsfulla korvbitar som dekoration. Jag lovade att de skulle få ligga kvar oätna.
Då flög en genial tanke igenom mitt huvud: Tänk om ljusstaken blir vackrare utan korv? Sagt och gjort. Jag avlägsnade korven, som var mycket god, och beskådade mitt verk.
Vad tror du hände då? Jo, resursmatte satte dit sina oätbara dekorationer istället. Mitt förslag att lägga dit nya korvdekorationer varje dag, avfärdades också. Jag känner mig kränkt!
Nu kan man ju inte lyckas med allt, men några korvar fick jag allt!

Hej så länge
Sverker

Leg. hämmad designer

FÖRSVANN Dekorationerna på min framförhandlade kompromisstake försvann också. Tyvärr finns det ett kränkande bildbevis på hur detta gick till.

VÄRDELÖST De här dekorationerna ser kanske trevliga ut, men de saknar helt praktiskt värde. De är totalt oätbara.

STÄMNINGSFULLT Visst är det fint med en brinnande adventsljusstake? Fast erkänn att stämningen hade trissats upp ytterligare med korv istället massa oätliga dekorationer. En Sverker gör dock väldigt mycket för stämningen och mossan är perfekt.

Dagens ord på livets väg

Att försöka, det är bara början på ett stort misslyckande.


Sverker
(2000–)

30 november 2014

Grattis till min David 40 år idag

BÄST Det här är väl en gammal bild på min David, men den bästa. Jag sitter nämligen i hans knä. Övriga är gratulanter till David, utan farfar som inte finns mer. På bilden ser du dessutom Stephanie med Evan i knät, farfar, Agnes med Emily i knät, husse och Per. Hela familjen, kan man säga.

Just nu fyller anledningen till att husse smet ifrån mig till Seattle 40 år. Det är min David, som har blivit så gammal. Enligt husse var det en kall och snöig morgon, som David föddes i Eksjö för precis 40 år sedan..

Nu bor jubilaren i Seattle tillsammans med sin familj. Familjen är min Stephanie, som är Davids fru och tvillingarna Evan och Emily. De är mina också.
Han har bott i Seattle hur länge som helst. Till och med så länge att han inte bodde i mitt hus, när jag fick min Agnes för över 14 år sedan. I sommar ska de kanske komma allihop till mig. Då ska Evan, Emily och jag gå ut i skogen.
Fast idag ska jag bara gratulera David på hans 40-årsdag. Det är synd att jag inte kan vara där och göra det personligt. Då skulle jag sitta i hans knä. Dessutom skulle jag vara snäll mot katten Bots, 21, fastän han är en katt.
Naturligtvis skulle jag med glädje ta mig an all fördisk både på födelsedagen och efter Thanksgiving. Så snäll är jag. Det kanske kommer lite bilder från 40-årsdagen också. Vem vet?

Hej så länge
Sverker

Leg. fjärrgratulant

HOBBY 1 Min David har som hobby att bygga snögubbar av tyg med lampor inne i sig. Redan nu står den så vackert på gräsmattan.

HOBBY 2 Då och då så bakar min David pepparkakor. Det tycker han är roligt. God hjälp har han av sina barn Emily och Evan.

BRÖDER David och Per med Emily och Evan. Bilden är tagen hemma hos Per i Mantorp som du ser. Vem av David och Per tycker du är mest lika?

Dagens ord på livets väg


Födelsedagen är dagen man firar dig som en gåva till resten av världen.


Sverker
(2000–)